16.1 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Στα “σκαριά” εργοστάσιο κατασκευής μικροτσίπ στην Ευρώπη από την Intel

    Το παγκόσμιο πρόβλημα έλλειψης μικροτσίπ είναι κάτι που προκαλεί “πονοκέφαλο” στις μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες και τις εταιρείες τεχνολογίας, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο που 2 εργοστάσια παραγωγής νέον σταμάτησαν τη λειτουργία τους στην Ουκρανία.

    Όπως έγινε τις τελευταίες ώρες γνωστό, η αμερικανική εταιρεία Intel προχωρά σε μια σημαντική επένδυση, αφού ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός εργοστασίου κατασκευής μικροτσίπ στο Μαγδεμβούργο. Το εργοστάσιο στην Σαξονία – Άνχαλτ θα είναι το πρώτο για την Intel στην Ευρώπη και το κόστος του θα ξεπεράσει 10 δισεκατομμύρια ευρώ.

    Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα, ο CEO του Ομίλου αναζητούσε επί έναν χρόνο την κατάλληλη τοποθεσία εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης. Διαπραγματεύτηκε για επιδοτήσεις ύψους δισεκατομμυρίων, τόσο με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή όσο και με εθνικές κυβερνήσεις, καθώς η οικοδόμηση ενός τέτοιου εργοστασίου είναι κατά 30-40% ακριβότερη στην Ευρώπη από ό,τι στην Ασία.

    Αρχικά η Intel σκόπευε να ανακοινώσει τις αποφάσεις της για την Ευρώπη εντός του 2021. Καθυστέρησε ωστόσο περιμένοντας τη νομοθεσία της ΕΕ για τους ημιαγωγούς, η οποία προβλέπει και τις σχετικές επιδοτήσεις. Εκτός από τη Γερμανία, η Γαλλία και η Ιταλία είναι υποψήφιες να φιλοξενήσουν εγκαταστάσεις της Intel, συγκεκριμένα ένα κέντρο σχεδιασμού και ένα εργοστάσιο συναρμολόγησης.

    Διαβάστε επίσης:

    “Συναγερμός” στην αγορά των chips – Έκλεισαν 2 εργοστάσια παραγωγής νέον στην Ουκρανία

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles