16.3 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    Stairway to Tax Heaven. Παίξε κι εσύ το “Panama Papers” game!

    Οι αποκαλύψεις των Panama Papers έχουν κάνει τον πλανήτη να παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα τη μεγαλύτερη διαρροή δεδομένων στην ιστορία της ερευνητικής δημοσιογραφίας.

    Panama-Papers-Leak

    Μέσα σε λιγότερο από δύο εικοσιτετράωρα, το ντόμινο των εξελίξεων έχει ξεκινήσει και πολλοί από όσους τα ονόματά τους συμπεριλαμβάνονται στα Panama Papers έχουν τοποθετηθεί σχετικά. Σάλος έχει ξεσπάσει σε πολλές κοινωνίες, με αποκορύφωμα την αντίδραση των Ισλανδών που πλημμύρισαν χθες το Ρέικιαβικ σε μία άνευ προηγουμένου τεράστια διαδήλωση -για μία χώρα με τόσο μικρό πληθυσμό- αντιδρώντας για την αποκάλυψη ότι ο πρωθυπουργός τους Davíð Gunnlaugsson και η σύζυγός του ήταν κάτοχοι off shore εταιρείας στις βρετανικές Παρθένες Νήσους .

    iceland

    Κι ενώ στην Κίνα τα social media όπως το weibo μπλοκάρουν τις αναφορές στην υπόθεση στην οποία εμπλέκονται μέλη της οικογενείας του προέδρου Xi Jinping και στη Μεγάλη Βρετανία υπάρχει αναστάτωση καθώς στα έγγραφα εμφανίζεται ο εκλιπών πατέρας του πρωθυπουργού David Cameron, όλος ο πλανήτης παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις, χωρίς βέβαια να πέφτει από τα σύννεφα.

    mossack fonseca

    Ναι, οι πλούσιοι και διάσημοι του πλανήτη αποφεύγουν τη φορολογία χρησιμοποιώντας το μυστικό κόσμο των offshore. Δικηγόροι, managers και τραπεζίτες τους βοηθούν στο να εξασφαλίσουν ότι οι τεράστιες περιουσίες τους δε θα επηρεαστούν στο παραμικρό από κρατικές φορολογίες και άλλα για εμάς τους “κοινούς θνητούς”. Κάπως έτσι η παναμέζικη εταιρεία Mossack Fonseca είχε αναλάβει τις υπεράκτιες δραστηριότητες σχεδόν όλου του πλανήτη και τώρα πολλοί “το φυσάνε και δεν κρυώνει” με τις διαρροές. Πώς είναι όμως να είσαι στον κόσμο των offshore και να προσπαθείς με αυτό τον τρόπο να κρύψεις την περιουσία σου και τα έσοδά σου. Το StairWay το Tax Heaven είναι ένα παιχνίδι που μπορεί να εισάγει σ’ αυτό τον κόσμο.

    stairway-to-tax-heaven-panama-papers-game

    Μπείτε στο panamapapers.icij.org/stairway_tax_heaven_game, επιλέξτε χαρακτήρα ανάμεσα σε έναν κορυφαίο ποδοσφαιριστή, μία πολιτικό και έναν επιχειρηματία και βρείτε τον τρόπο να κερδίσετε κάνοντας τις σωστές κινήσεις σε κάθε περίπτωση. Δοκιμάστε το! Έχει το ενδιαφέρον του…

    Διαβάστε εδώ αναλυτικά σχετικά με τα Panama Papers

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles