21.3 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
More

    Ναι, η τεχνολογία που χρησιμοποιούμε σήμερα, είχε προβλεφθεί από το Star Trek (Video)

    Σκεφτείτε τι τεχνολογία χρησιμοποιείτε καθημερινά. Τα smartphones, τα gadgets, τις επίπεδες οθόνες, το hands free… όλη αυτή η τεχνολογία, υπήρξε πολύ πιο πριν, στα επεισόδια της επικής σειράς επιστημονικής φαντασίας, Star Trek

    star-trek-1

    Δεν υπάρχει τηλεοπτική σειρά να έχει επηρεάσει τόσο δραστικά την κουλτούρα της τεχνολογίας, όσο η σειρά Star Trek. Και μπορεί οι νεότεροι από εσάς να έχετε κατά νου μόνο τις τελευταίες ταινίες ( Star Trek και Star Trek: Into Darkness), η σειρά όμως πρωτοεμφανίστηκε στα τηλεοπτικά πράγματα πολλές δεκαετίες πριν, το 1966 και εισήγαγε την επιστημονική φαντασία στο ευρύ κοινό. Η σειρά που δημιούργησε ο Gene Roddenberry ήδη από το 1964 και ακολουθεί τις περιπέτειες του Captain Kirk και του πληρώματος του σκάφους Enterprise στο διάστημα, ήταν αφορμή για πάρα πολλές τεχνολογίες που χρησιμοποιούμε σήμερα. Και δεν μιλάμε για πειράματα που πραγματοποιούνται στα εργαστήρια επιστημόνων. Μιλάμε για απλές, καθημερινές συσκευές που χρησιμοποιούμε (ή θα χρησιμοποιήσουμε άμεσα) σχεδόν όλοι.

    Από πού να ξεκινήσουμε; Από το κινητό τηλέφωνο; Ο ίδιος ο Martin Cooper, μηχανικός της Motorola και δημιουργός του πρώτου κινητού τηλεφώνου το 1973, δηλώνει πως εμπνεύστηκε από το Star Trek για να φτιάξει “ένα τηλέφωνο που μπορείς να το παίρνεις μαζί σου όπου πας». Τα Google Glass; Το Hands-Free; Τις επίπεδες οθόνες; Ναι, όλα αυτά και πολλά άλλα. Δείτε το απολαυστικό βίντεο του BuzzFeed:

    Σας υπενθυμίζουμε πως υπάρχει σε εξέλιξη ένας διαγωνισμός για την κατασκευή ενός tricorder. Όσοι από εσάς έχετε δει επεισόδια της σειράς, ήδη από τότε που πρωταγωνιστές ήταν οι αγαπημένοι William Shatner και Leonard Nimoy, θα έχετε δει τον γιατρό McCoy να κάνει διάγνωση χρησιμοποιώντας ένα μικρό «σκάννερ», το οποίο περνάει πάνω από το σώμα του ασθενή του, ενώ εδώ, θα δείτε κι ένα σωρό άλλες «προβλέψεις» που έχουν κάνει οι σεναριογράφοι του Star Trek, 40 χρόνια πριν και, οι επιστήμονες προσπαθούν να κάνουν πραγματικότητα.

    Σκεφτείτε, πόσες φορές έχετε ευχηθεί να μπορούσατε να «διακτινιστείτε» από ένα μέρος που βρίσκεστε, στο σπίτι και στο κρεβάτι σας. Κάθε φορά που το σκέφτεστε, θυμηθείτε τη σειρά Star Trek και τους δημιουργούς της.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles