21.7 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    Stereo app: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το νέο audio chat app που κοιτάζει στα μάτια το Clubhouse!

    Από πέρσι, όταν πρωτολανσαρίστηκε σε πειραματική μορφή, το Clubhouse έγινε το “it” app που κέντρισε την προσοχή όλων των SoMe managers, early adopters και wannabe influencers. Λογικό, με δεδομένο το concept (περισσότερα εδώ), το premise (αποκλειστικά κατόπιν πρόσκλησης από μέλη ενός “στενού/ ελίτ” κύκλου) και ότι ήταν κάτι καινούριο (λέμε ήταν καθώς Twitter και Facebook, όπως έχουμε ήδη αναφέρει εδώ κι εδώ, έχουν ήδη ανακοινώσει ανάλογες υπηρεσίες) και κυρίως, ήταν “ταιριαστό” με την εποχή, όπου όλοι μας αναζητούσαμε νέους τρόπους διασύνδεσης και κοινωνικοποίησης. Μέσα σε όλον αυτό τον θόρυβο λοιπόν, φάνηκε οι περισσότεροι να αγνοούν την εμφάνιση του Stereo app, κάπου εκεί γύρω στον Αύγουστο του 2020. Τι είναι όμως το Stereo app θα ρωτήσετε… (και αν δεν ρωτήσετε εγώ θα λέω ότι ρωτήσατε, αλλιώς όλο το άρθρο δεν θα έχει νόημα).

    Το Stereo app αποτελεί “παιδί” του Andrey Andreev, ο οποίος έγινε διάσημος πέρυσι όταν πούλησε τα μερίδια μετοχών του σε μερικές από τις πιο δημοφιλείς dating εφαρμογές όπως το Bumble, έναντι $1.5 δισεκατομμυρίων δολαρίων στον όμιλο εταιρειών Blackstone Group Inc. Έκτοτε, ο νέος δισεκατομμυριούχος αφοσιώθηκε στο Stereo app και αν κρίνουμε από τα downloads (πάνω από 1 εκατομμύριο μέχρι τώρα) μάλλον έχει επιτύχει.

    Τι είναι όμως στην ουσία του το Stereo app;

    Πρόκειται για μια εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης που, σύμφωνα με την περιγραφή της, είναι ο νέος τρόπος να ανακαλύψουμε τα podcasts” δίνοντας στους χρήστες της τη δυνατότητα να “συμμετέχουν στη συζήτηση”. Ουσιαστικά, είναι μια live κοινωνική πλατφόρμα, η οποία επιτρέπει στον χρήστη να ακούει και να συμμετέχει σε ζωντανές συζητήσεις οι οποίες μπορεί να λαμβάνουν χώρα σε οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη. Επιλέγεις τα θέματα που σε ενδιαφέρουν και μπορείς να ξεκινήσεις συζητήσεις για αυτά με πραγματικούς ανθρώπους από άλλες πόλεις, χώρες ακόμα και με celebrities, μουσικούς, πολιτικούς ή εναλλακτικά να το χρησιμοποιήσεις ως μέσο συζήτησης με τους φίλους σου! Για όσους έχουν μεγάλο following θα μπορούσε να είναι και ένα εργαλείο για να έρθουν πιο κοντά και πιο άμεσα σε επαφή με το κοινό τους (σκεφτείτε τα Q&As του insta π.χ. ή μια συνέντευξη που αναμεταδίδεται live και ο καλεσμένος δέχεται ερωτήσεις από ακροατές, μόνο που τώρα οι ακροατές μπορούν να συμμετέχουν στην ίδια τη συνέντευξη).

    Τι μπορεί να κάνει κανείς στο Stereo app;

    Στο Stereo app μπορείς να ακούς συζητήσεις live, την ώρα που συμβαίνουν, να συμμετέχεις ο ίδιος, να ακούσεις podcasts και φυσικά, έχεις τη δυνατότητα να κάνεις search ανάμεσα σε όλες τις συζητήσεις για να ανακαλύψεις αυτές που ταιριάζουν με τα γούστα σου, να βρεις αγαπημένους ηθοποιούς, συγγραφείς, celebrities που βρίσκεις ενδιαφέροντες και άρα θα ήθελες να ακολουθήσεις. Η εφαρμογή έχει γίνει ήδη “σπίτι” για χιλιάδες live talk show, που ασχολούνται από την πολιτική ή τα σπορ μέχρι και τα κόμικ. Ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα του Stereo app είναι ότι διευκολύνει την διαδικασία του podcast, καθώς μπορείς απλά να καταγράψεις μια συζήτηση χωρίς να χρειάζεται να είσαι σε studio ή ακριβό εξοπλισμό. Η εφαρμογή προωθεί τις πλέον δημοφιλείς συζητήσεις και έτσι εμφανίζονται στο timeline περισσότερων χρηστών, οπότε κάποιος που κατέχει το “λέγειν” μπορεί να αποκτήσει κοινό σχετικά εύκολα, όπως και στο Tik-Tok. Και μην ξεχνάτε, μιλάμε αποκλειστικά για audio, no video! Όπως βέβαια συμβαίνει με τις περισσότερες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, υπάρχουν και μελανά σημεία, τα οποία ως επί το πλείστον, σύμφωνα με τις κριτικές που έχει λάβει η εφαρμογή στο Google Play, εστιάζονται περισσότερο στους χρήστες, παρά την εφαρμογή την ίδια. Κοινώς, ο χρυσός κανόνας των SoMe ισχύει και εδώ: προσέχετε με ποιους συναναστρέφεστε!

    Στον αντίποδα όμως των ανησυχιών που έχουν ήδη εκφραστεί (και επιβεβαιωθεί στην πράξη) για το Clubhouse, το Stereo app φαίνεται να έχει πιο proactive στάση απέναντι σε πιθανές παραβιάσεις των κανόνων της εφαρμογής και προσφέρει τη δυνατότητα στους χρήστες να κάνουν αναφορά σε όποιον χρήστη/ συζήτηση/ θέμα/ συμπεριφορά θεωρούν ότι καταστρατηγούν τους κανόνες της πλατφόρμας, καθώς επίσης και τη δυνατότητα block συγκεκριμένων χρηστών, σε περίπτωση που δεν θέλετε καμία επαφή. Η εφαρμογή διαθέτει ήδη ομάδες διαχειριστών με στόχο η πλατφόρμα να μην γίνει πεδίο για ρητορική μίσους και προσβλητικό περιεχόμενο. Επιπλέον δηλώνουν ότι συνεργάζονται με τις Αρχές σε περίπτωση που εντοπιστεί κάποια απειλή κατά των χρηστών.

    Πώς θα μπείτε στο Stereo app;

    Σε αντίθεση με το Clubhouse, που προς το παρόν λειτουργεί μόνο με προσκλήσεις και μόνο σε συσκευές iOS, το Stereo app είναι ανοιχτό σε όλους, ανεξαρτήτως συσκευής και χωρίς καμία ανάγκη πρόσκλησης.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles