15.1 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Στη Huawei βασίζονται οι πάροχοι στη Μεγάλη Βρετανία για τα 5G δίκτυά τους

    Δημοσίευμα του Observer τις προηγούμενες ημέρες αναφέρει πως όλοι οι μεγάλοι πάροχοι τηλεφωνίας της Μ.Βρετανίας χρησιμοποιούν εξοπλισμό από τη Huawei για το “χτίσιμο” των 5G δικτύων τους. Σε 6 από τις 7 πόλεις όπου η Vodafone UK έχει ξεκινήσει τη λειτουργία του δικτύου 5G της, ο εξοπλισμός που έχει χρησιμοποιηθεί προήλθε από τη Huawei, η οποία ήδη “χτίζει εκατοντάδες sites για την ΕΕ” και έχει συνάψει σχετικές συμφωνίες με τη Three και την O2.

    huawei

    Ωστόσο, η βρετανική κυβέρνηση ακόμα δεν έχει αποφανθεί για το κατά πόσο η Huawei αποτελεί “απειλή για την εθνική ασφάλεια” της χώρας. Οι πάροχοι αποφάσισαν να συνεργαστούν με τη Huawei για “non-core” εξαρτήματα των συστημάτων τους και σε περίπτωση που η κυβέρνηση αποφασίσει τον αποκλεισμό της Huawei από την κατασκευή δικτύων ασύρματων επικοινωνιών, τότε το κόστος που θα επωμιστούν πάροχοι και καταναλωτές, κατ’επέκταση, μπορεί να ξεκινήσει από τα 4,5 δις λίρες και να φθάσει τα 6,8 δις.

    Η Huawei έχει δηλώσεις στο παρελθόν πως έχει υπογράψει συμφωνίες για 50 δίκτυα 5G, τα οποία θα περιλαμβάνουν 150.000 σταθμούς βάσης. Οι πάροχοι, φυσικά, θέλουν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τον εξοπλισμό της Huawei, τόσο χάριν της ποιότητάς του, αλλά κυρίως χάριν του χαμηλού κόστους του, σε σχέση με άλλων κατασκευαστών. Τον τελικό λόγο, όμως, τον έχει η εκάστοτε κυβέρνηση, οπότε θα παρακολουθούμε το ζήτημα με ενδιαφέρον.

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles