17.1 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Στο Αμβούργο για πρώτη φορά αυτόματο τρένο χωρίς οδηγό

    Γνωρίζουμε ότι οι εταιρείες σε παγκόσμιο επίπεδο εργάζονται στην κατασκευή αυτοκινήτων που δε χρειάζονται οδηγό, τι συμβαίνει όμως με τα τρένα; Όπως όλα δείχνουν, στη Γερμανία οι Deutsche Bahn και Siemens ανακοίνωσαν το πρώτο στον κόσμο αυτόματο, χωρίς οδηγό τρένο που θα λειτουργήσει στην πόλη του Αμβούργου.

    30% περισσότεροι επιβάτες

    Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχουν μερικά driverless τρένα ήδη στον κόσμο. Για παράδειγμα, σε αρκετές πόλεις το metro δεν απαιτεί χειριστές. Ωστόσο, η βασική διαφορά είναι ότι αυτά τα τρένα λειτουργούν αποκλειστικά σε μονές γραμμές, ενώ το τρένο του Αμβούργου θα μοιράζεται κανονικά γραμμές με άλλα τρένα.

    Όπως έγινε γνωστό, αυτά τα τρένα θα είναι πιο αποδοτικά ενεργειακά και πιο ακριβή σε σύγκριση με τα κανονικά τρένα. Παράλληλα, δε θα χρειαστεί να δημιουργηθεί ούτε ένα χιλιόμετρο νέας γραμμής, αφού θα μοιράζεται τις ήδη υπάρχουσες υποδομές με τα άλλα τρένα. Ο CEO της Siemens Roland Busch ανέφερε επίσης ότι αυτά τα αυτόματα τρένα θα μπορούν να φιλοξενήσουν 30% περισσότερους επιβάτες.

    Διαβάστε επίσης: Απίστευτη ληστεία με κονσόλα Game Boy! Δείτε πως ξεκλείδωναν αυτοκίνητα χρησιμοποιώντας την “έξυπνη” συσκευή (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles