15.1 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Στο “χορό” των εμβολιασμών μπαίνει το YouTube! Κατεβάζει κανάλια και βίντεο ακόμη και γνωστών ακτιβιστών

    Στο «χορό» της πανδημίας μπαίνει και το YouTube, καθώς, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ενισχύει την πολιτική του ως προς την καταπολέμηση υλικού που στρέφεται κατά των εμβολίων, κατεβάζοντας κανάλια και βίντεο ακόμα και γνωστών ακτιβιστών.

    Τι ανακοίνωσε το YouTube

    “Τα περιεχόμενα που ισχυρίζονται εσφαλμένα ότι τα εγκεκριμένα εμβόλια είναι επικίνδυνα και προκαλούν χρόνιες συνέπειες στην υγεία, που δηλώνουν ότι τα εμβόλια δεν περιορίζουν τη μετάδοση των ασθενειών ή που περιέχουν λανθασμένες πληροφορίες για τις ουσίες που εμπεριέχονται στα εμβόλια, θα διαγράφονται”. Αυτό αναφέρει η πλατφόρμα σε ανακοίνωσή της, συνεχίζοντας: “Αυτό συμπεριλαμβάνει τα περιεχόμενα που βεβαιώνουν λανθασμένα ότι τα εγκεκριμένα εμβόλια προκαλούν αυτισμό, καρκίνο, στειρότητα ή ότι οι ουσίες που εμπεριέχονται στα εμβόλια μπορούν να εντοπίζουν τα άτομα που τα λαμβάνουν”. Αντίθετα, “τα περιεχόμενα για τις πολιτικές εμβολιασμού, τις νέες δοκιμές εμβολίων και τις μεγάλες επιτυχίες ή αποτυχίες των εμβολίων” εξακολουθούν να επιτρέπονται. Το ίδιο ισχύει και για τις προσωπικές μαρτυρίες για τον εμβολιασμό, εφόσον σέβονται τον κανονισμό της πλατφόρμας.

    Το YouTube εφαρμόζει ήδη μέτρα για την καταπολέμηση της παραπληροφόρησης σε σχέση με τα εμβόλια κατά της Covid-19, δηλώνοντας ότι έχει διαγράψει εδώ και έναν χρόνο περισσότερα από 130.000 βίντεο που παραβίαζαν τον κανονισμό του στο θέμα αυτό.

    Διαβάστε επίσης:

    Tik Tok: Έσπασε το “φράγμα” του 1 δισεκατομμυρίου χρηστών (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles