25 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    “Στροφή” στις φιλανθρωπίες για τον Jeff Bezos – 100 εκατ. δολάρια στο Ίδρυμα Ομπάμα

    Το ίδρυμα του πρώην πλανητάρχη Barack Obama πριν από λίγες μέρες ανακοίνωσε ότι δέχτηκε μια μεγάλη δωρεά, της τάξεως των 100 εκατ. δολαρίων, από τον ιδρυτή της Amazon Jeff Bezos.

    Η συγκεκριμένη δωρεά είναι η μεγαλύτερη που δέχτηκε μέχρι τώρα το φιλανθρωπικό ίδρυμα Obama και αποτελεί μια από τις πολλές που έχει κάνει τους τελευταίους μήνες ο Bezos, που, ως γνωστόν, είναι ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο. Η περιουσία του ανέρχεται στα 209,9 δισεκατομμύρια δολάρια.

    Την προηγούμενη εβδομάδα, ο ιδρυτής της Amazon δώρισε άλλα 96,2 εκατ. δολάρια για την ενίσχυση των άστεγων οικογενειών. Αναπτύσσει σταδιακά ένα προφίλ φιλάνθρωπου, μετά την παραίτησή του από τη διεύθυνση της Amazon, που συνέβη τον περασμένο Ιούλιο.

    Σύμφωνα με το Forbes, ο Bezos έχει δωρίσει μετοχές της Amazon αξίας τουλάχιστον 650 εκατ. δολαρίων στη διάρκεια της ζωής του, που αντιπροσωπεύουν λιγότερο από το 1% της τρέχουσας περιουσίας του.

    Διαβάστε επίσης:

    Apple: Αγωγή για κατασκοπία εναντίον της NSO Group

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles