11.3 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Τα stunts του Mad Max βασίστηκαν στο Cirque du Soleil και στο Babe!

    Το διαδίκτυο έχει γεμίσει με σχόλια του στυλ πως το Mad Max: Fury Road είναι το καλύτερο action φιλμ των τελευταίων ετών. Οι πρωτόγνωρες σκηνές δράσης ενθουσίασαν το κοινό, με πολλούς να αναρωτιούνται πως γυρίστηκαν, αφού η ταινία απέφυγε τη χρήση των υπολογιστών. Αρκετοί πάλι προσπάθησαν να μαντέψουν από που τις εμπνεύστηκαν ο σκηνοθέτης George Miller και οι πολύτιμοι βοηθοί του.

    mad max fury road

    Η απάντηση ήρθε από τον υπεύθυνο των stunts, τον “action unit” σκηνοθέτη Guy Norris. Όπως αποκάλυψε τα sequences όπου οι stuntmen είναι κρεμασμένοι από τεράστια κοντάρια, ήταν μία έμπνευση που ήρθε από το Cirque du Soleil και το… Babe!

    Ο Norris, συνεργάτης του Miller και στο Mad Max 2: The Road Warrior πριν από τριάντα χρόνια, είχε δουλέψει με τον σκηνοθέτη και στο πολύ χαριτωμένο οικογενειακό φιλμ, Babe. Εκεί υπήρχε μία σκηνή με έναν street performer να είναι επάνω σ’ έναν στύλο, ένα πλάνο που του είχε κολλήσει και μαζί με τον Miller συζήτησαν την πιθανότητα να δοκιμάσουν να βάλουν άτομα επάνω σε τεράστια κοντάρια. Με τη μικρή λεπτομέρεια πως εδώ θα ήταν επάνω σε αυτοκίνητα που θα έτρεχαν σαν διαβολεμένα στην έρημο!
    Έτσι ο Norris βρέθηκε στην άκρη του κόσμου να παρακολουθεί τις παραστάσεις του Cirque du Soleilπροσπαθώντας να μελετήσει τα απίθανα νούμερα που συνηθίζουν να κάνουν οι Κινέζοι επάνω σε κοντάρια. Μάλιστα ένα μέλος του Cirque du Soleil ήταν αυτός που προπόνησε τους stuntmen του Fury Road, σε εξαντλητικό βαθμό, έτσι ώστε να αποκλείσουν την παραμικρή περίπτωση ατυχήματος.
    Το αποτέλεσμα, όπως αποτυπώθηκε στη μεγάλη οθόνη, δικαίωσε και τους δύο για την ιδέα που είχαν να προτιμήσουν ρεαλιστικά stunts, παρά την ευκολία των ειδικών εφέ. Μία ιδέα που ξεκίνησε από μία οικογενειακή ταινία για ένα γουρουνάκι και το πιο πρωτοποριακό τσίρκο στον κόσμο.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles