21.6 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
More

    Το αφεντικό του Android, Sundar Pichai, μιλάει για Nexus 6, Samsung Galaxy S6, Nokia X και άλλα πολλά [MWC 2014]

    Το μεγάλο “αφεντικό” της Google, όσον αφορά το κομμάτι του Android, ο Sundar Pichai, βρέθηκε στο MWC 2014 και μίλησε στους δημοσιογράφους σχετικά με πολλά ενδιαφέροντα ζητήματα.

    Sundar Pichai

    Καταρχήν, διέψευσε την πληροφορία που ήθελε τη Google να έχει διεκδικήσει και αυτή το WhatsApp, τη messaging εφαρμογή που τελικά κατέληξε στο Facebook έναντι του “αστρονομικού” ποσού των 16 δισ. δολαρίων. Επιπλέον, ωστόσo, ο Pichai μίλησε για τα νέα “Android” Nokia X, αλλά και τα επερχόμενα… Nexus 6 και Samsung Galaxy S6.

    Το “αφεντικό” του Android, όσον αφορά τη νέα οικογένεια Nokia X, σημείωσε ότι πρόκειται για μία ακόμη απόδειξη για το ότι το Android είναι πράγματι ανοικτό και αυτό δε είναι ένα ψέμα της Google. Συμπλήρωσε, πάντως, ότι η στρατηγική της Microsoft στον τομέα της κινητής “δεν είναι γι’ αυτόν απόλυτα σαφής και ξεκάθαρη”.

    Δε δίστασε, ωστόσο, να μιλήσει και για το… επόμενο Nexus, σημειώνοντας ότι ένα σχετικό smartphone δε θα κυκλοφορήσει στην αγορά μέσα στο πρώτο εξάμηνο του έτους, δίνοντας ένα hint ότι ίσως κάτι τέτοιο συμβεί μέσα στο επόμενο μισό του χρόνου.

    Όσον αφορά τώρα την περίφημη σχέση Google-Samsung, αποκάλυψε ότι και το επόμενο Galaxy S6 θα ενσωματώνει Android, σημειώνοντας ότι δεν υπάρχει ένταση ανάμεσα στις δύο εταιρείες, όπως έχει γραφτεί κατά καιρούς, και πάντα συνεργάζονται σε projects. Πρόσθεσε επίσης ότι θα προτιμούσε τα νέα wearables της Samsung να χρησιμοποιούν το Android αντί για το Tizen, σημειώνοντας ωστόσο ότι “το Gear 2 είναι ακόμη ένα προϊόν ανάμεσα σε εκατοντάδες άλλα”.

    Τέλος, ο Pichai συζήτησε με τους δημοσιογράφους και το ζήτημα του malware στο Android, αναφέροντας ότι καταλαβαίνει γιατί οι hackers έχουν ως στόχο το λειτουργικό, καθώς είναι το δημοφιλέστερο στο χώρο του. Όπως συμπλήρωσε, σε ένα κομμάτι της δήλωσής του που έχει συζητηθεί πολύ πάντως, “Δεν μπορούμε να εγγυηθούμε ότι το Android σχεδιάστηκε για να είναι ασφαλές, αλλά σχεδιάστηκε για να είναι ανοικτό και να δίνει περισσότερη ελευθερία” (update: κάποιοι σημειώνουν ότι σε αυτό το κομμάτι των δηλώσεων έχει γίνει λάθος μετάφραση και στην ουσία ο Pichai ενίσχυσε με τις δηλώσεις του την ασφάλεια του Android) τονίζοντας σε κάθε περίπτωση πάντως τον open source χαρακτήρα του λειτουργικού, που, πάντως, έχει υποφέρει αρκετά στο κομμάτι των malware, αν και η Google έχει κάνει αρκετές προσπάθειες τα τελευταία χρόνια, ώστε να το αντιμετωπίσει…

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles