13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Οι αντιδράσεις από τον κόσμο του Internet ξεκίνησαν. Υποστηρικτές των Anonymous έριξαν το site της ITU

    Από την Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου και έως και την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου στο Dubai, πραγματοποιείται το συνέδριο WCIT-12, το συνέδριο της International Telecommunications Union στο οποίο κεντρικό θέμα, είναι το μέλλον και η ρύθμιση της λειτουργίας του Internet. Σε δελτίο τύπου που εξέδωσε η ITU για την χθεσινή ημέρα, παραδέχεται πως η ιστοσελίδα του οργανισμού ήταν «κάτω» για περισσότερες από 4 ώρες εχθές, Τετάρτη, ως αποτέλεσμα επίθεσης από διάφορους χάκερς, υποστηρικτές των Anonymous αλλά και άλλες κολεκτίβες.

    Σύμφωνα με την ενημέρωση της ITU αποτέλεσμα ήταν πολλοί από τους εκπροσώπους του τύπου που παρακολουθούσαν τις εργασίες του συνεδρίου μέσω της ιστοσελίδας της ITU δεν είχαν την δυνατότητα να ενημερωθούν, όσο κι αν διοχετεύονταν σε ένα back up website, που είχε δημιουργηθεί για λόγους ασφαλείας.

    Σύμφωνα με την πληροφόρησή μας, η επίθεση από μία ομάδα υποστηρικτών των Anonymous πραγματοποιήθηκε μέσα στα πλαίσια της επιχείρησης #opwcit, ως αντίδραση στην προσπάθεια της ITU να ρυθμίσει την υποδομή αλλά και την διαχείριση περιεχομένου στο παγκόσμιο διαδίκτυο, ενός οργάνου που θεωρείται αρκετά «παλιό» προκειμένου να κάνει επιτυχημένα κάτι τέτοιο.

    Οι ίδιες πληροφορίες μας λένε, επίσης, πως η χθεσινή επίθεση ήταν μία «προθέρμανση» υποστηρικτών των Anonymous από Ευρώπη, Βαλκάνια, ΗΠΑ αλλά και άλλα μέρη του κόσμου για την 8η Δεκεμβρίου, το ερχόμενο Σάββατο δηλαδή, που οργανώνεται μία full scale επίθεση στις ιστοσελίδες της ITU.

    Πηγή: ITU, Computer World, Twitter

    Related Articles

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles