13 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Συμφωνία με το γαλλικό Τύπο υπέγραψε το Facebook

    Αρκετός λόγος γίνεται το τελευταίο διάστημα για το Facebook, καθώς ο Μαρκ Ζούκεμπεργκ σχεδιάζει αρκετές αλλαγές για το δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Όπως έγινε γνωστό, το Facebook σύναψε συμφωνία με ένα μέρος του γαλλικού ημερήσιου Τύπου για να του καταβάλλει αμοιβή βάσει «συγγενικών δικαιωμάτων». Αυτό ανακοινώθηκε από το Facebook λίγες εβδομάδες μετά την υπογραφή συμφωνιών του ίδιου τύπου με τις εφημερίδες Le Monde και Le Figaro.

    Tο Facebook πληρώνει άδειες για συγγενικά δικαιώματα

    Αυτή η συμφωνία, που υπογράφηκε με τη Συμμαχία για τον Τύπο Γενικής Ενημέρωσης (APIG), η οποία αντιπροσωπεύει κυρίως τις εθνικές και περιφερειακές εφημερίδες, προβλέπει ότι το Facebook αποκτά και πληρώνει άδειες για συγγενικά δικαιώματα, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

    Αυτό θα δώσει τη δυνατότητα στους εκδότες της Συμμαχίας, που το επιθυμούν, να συμμετάσχουν στο Facebook News, μια νέα υπηρεσία αφιερωμένη στην ενημέρωση, η οποία πρόκειται να λειτουργήσει στη Γαλλία τον Ιανουάριο 2022, διευκρίνισε το μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Παρόλα αυτά, δεν αποκαλύφθηκαν ούτε το ποσό που θα καταβάλλεται στον Τύπο ούτε η μέθοδος υπολογισμού του. Τα συγγενικά δικαιώματα προβλέπονται ρητά από μια νέα ευρωπαϊκή νομοθεσία που υιοθετήθηκε το 2019 και μεταφέρθηκε αμέσως στο γαλλικό δίκαιο.

    Διαβάστε επίσης: Plus One: Το νέο χαρακτηριστικό του Tinder που βρίσκει συνοδό για γάμους (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles