24.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Συνεχίζεται η κόντρα ΗΠΑ-Ρωσίας για τα διαστημικά συντρίμμια

    Τις τελευταίες ώρες παρακολουθήσαμε ένα αξιοσημείωτο περιστατικό να διαδραματίζεται στο διάστημα, όπου συντρίμμια ανάγκασαν τους αστροναύτες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό να καταφύγουν εκτάκτως στα σκάφη τους, προκειμένου να αποφύγουν ενδεχόμενο κίνδυνο.

    Το περιστατικό προκάλεσε την αντίδραση της Ουάσιγκτον αλλά και του ΝΑΤΟ, καθώς υπεύθυνη για το συμβάν θεωρήθηκε η Ρωσία.

    Η στάση της Ρωσίας

    Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας σε νεότερη ανακοίνωση του με αφορμή την καταστροφή ενός παλαιού ρωσικού δορυφόρου κατά την δοκιμή ενός αντιδορυφορικού πυραύλου, αναφέρει ότι τα τμήματα του δορυφόρου που καταστράφηκε, δεν απειλούν τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) ο οποίος βρίσκεται σε τροχιά 40-60 χιλιομέτρων πιο κάτω από το σημείο της συντριβής του δορυφόρου.

    Η ανακοίνωση αναφέρει: «Οι ειδικοί του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, χρησιμοποιώντας ένα πρόγραμμα οπτικοποίησης της κατάστασης στο διάστημα, με βάση πραγματικά δεδομένα, προσομοίωσαν την κίνηση των θραυσμάτων και των νεοεντοπισθέντων διαστημικών αντικειμένων σε σχέση με τα εν λειτουργία διαστημόπλοια και τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Στη βιντεοαπείκονιση φαίνεται καλά ότι τα αντικείμενα κινούνται σε τροχιές με διαφορετικές κλίσεις σε διαφορετικά επίπεδα. Επιπλέον, ο ISS βρίσκεται 40-60 χιλιόμετρα κάτω από τα θραύσματα της καταστροφής του διαστημικού δορυφόρου».

    Διαβάστε επίσης:

    Tacos για τους αστροναύτες με πιπεριές που καλλιεργήθηκαν στο διάστημα

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles