21.6 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    Με το κινητό στον πόλεμο…

    Ο ρόλος που διαδραμάτισαν τα sites κοινωνικής δικτύωσης στα γεγονότα της Αραβικής Άνοιξης είναι όχι απλά δεδομένος αλλά κυρίαρχος. Φαίνεται, όμως, ότι η τεχνολογία εισχωρεί πλέον παντού και σε πολλές μορφές της, ακόμη και στις εμπόλεμες ζώνες. Σύμφωνα, μάλιστα, με τον ανταποκριτή της New York Times στη Συρία, C.J. Chivers, μία από τις πλέον σημαντικές τεχνολογίες για τους αντάρτες στη χώρα κατά τη διάρκεια του εμφυλίου είναι τα… SMS.

    Ο Chivers τράβηξε μία φωτογραφία που δείχνει ένα στρατιώτη που αυτομόλησε πριν μερικές εβδομάδες από το στρατό της Συρίας, τον Ahmed Sheikha, να στέλνει ένα γραπτό μήνυμα, ενώ χειρίζεται ένα πολυβόλο διαμετρήματος 7,62 χιλιοστών.

    Ακόμη και εν μέσω εμφυλίου πολέμου στη Συρία, πολλές περιοχές της υπαίθρου της διαθέτουν κάλυψη κινητής τηλεφωνίας, με πολλούς από τους στρατιώτες να έχουν πάντα μαζί τους το κινητό τους τηλέφωνο, ακόμη και κατά τη διάρκεια της μάχης. Τα κινητά θεωρούνται, μάλιστα, μία ασφαλής και αξιόπιστη επιλογή για την επικοινωνία μεταξύ των ταξιαρχιών των ανταρτών.

    “Με το που σταματήσουν, πολλοί από αυτούς αναζητούν τρόπους να φορτίσουν την μπαταρία του κινητού τους” αναφέρει ο Chivers “και συχνά με το μπουν σε μία περιοχή με ισχυρή κάλυψη, αρχίζουν να στέλουν μηνύματα”.

    Φαίνεται, λοιπόν, πως η εικόνα του Ahmed Sheikha σ’ αυτήν την εμβληματική φωτογραφία κάθε άλλο παρά σπάνια είναι, ακόμη κι αν σε κάποιους παρατηρητές ξενίζει… Φαίνεται πως η τεχνολογία έχει εισχωρήσει παντού και η ιστορία πλέον γράφεται παρουσία της…

    Πηγή: The Verge via CJ Chivers

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles