15.8 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Συσκευή… φιλιού που συνδέεται στο κινητό παρουσίασε κινέζικη start-up

    Είναι γεγονός ότι η τεχνολογία μας δίνει άπειρες δυνατότητες. Σε κάποιες περιπτώσεις όμως, δημιουργεί ανάμεικτα συναισθήματα. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι η συσκευή που επιτρέπει τα φιλιά από απόσταση, την οποία εμπνεύστηκε μια κινεζική start-up από την απομόνωση των lockdown. Πρόκειται πρακτικά για χείλη σιλικόνης που κινούνται και προσομοιώνουν τη διαδικασία του φιλιού, μεταφέροντας δεδομένα που συλλέγονται από το φιλί του χρήστη μέσω αισθητήρων κίνησης.

    Η συσκευή, που ονομάζεται «MUA» από τον ήχο που κάνουν οι άνθρωποι συνήθως όταν φιλιούνται, μπορεί να αναπαράγει τον ήχο και θερμαίνεται ελαφρώς κατά τη διάρκεια του φιλιού, για να κάνει την εμπειρία πιο αυθεντική, σύμφωνα με την εταιρεία Siweifushe.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία μέσα σε δύο εβδομάδες από την κυκλοφορία του MUA πούλησε πάνω από 3.000 συσκευές φιλιού και δέχτηκε πάνω από 20.000 παραγγελίες.

    Το MUA ενσωματώνει ένα mobile stand με ρεαλιστικά χείλη και τα ζευγάρια, προκειμένου να το χρησιμοποιήσουν, πρέπει να κατεβάσουν το αντίστοιχο app στα smartphones τους. Η συσκευή επειδή είναι συνδεδεμένη στο διαδίκτυο, λειτουργεί όσο μακριά και αν βρίσκονται οι δύο άνθρωποι. Οι χρήστες εισάγουν το smartphone τους στο πάνω μέρος της συσκευής και αρχίζουν να «καταγράφουν» το φιλί  τους ακουμπώντας και φιλώντας τα χείλη σιλικόνης. Όταν τελειώσουν, μπορούν να ανεβάσουν και να αποθηκεύσουν το φιλί τους σε μια συνοδευτική εφαρμογή, προτού σταλεί στον παραλήπτη. Όπως έγινε γνωστό, το σετ χειλιών κοστίζει 260 γιουάν, δηλαδή περίπου 38 δολάρια.

    Διαβάστε επίσης:

    Απίστευτο! Streamer βοήθησε κατά λάθος ληστή να διαφύγει “αγκαλιά” με τα κλοπιμαία (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles