23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Τα mini-robots της Sphero στην Ελλάδα μέσω της Enarxis!

    Τα ρομποτάκια της Sphero είναι πασίγνωστα σε όλο τον κόσμο και τα αγαπάμε από τότε που δοκιμάσαμε το Ollie! Και ας μην ξεχνάμε τον… πανζουρλισμό που επικράτησε πριν λίγους μήνες με το BB-8, τη ρομποτική μινιατούρα του χαρακτήρα του νέου Star Wars που έγινε παιχνίδι στα χέρια μικρών και μεγάλων! Εκτός από τα παραπάνω, όμως, υπάρχουν και τα original Sphero που έβαλαν την εταιρεία στο χάρτη πριν λίγα χρόνια και παραμένουν εξαιρετικά δημοφιλή σε πολλές χώρες…

    Droid + Charger

    Πλέον, τα προϊόντα Sphero έρχονται στην ελληνική αγορά μέσω της Enarxis Dynamic Media. Σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, οι άνθρωποι της Enarxis και της Sphero μας έκαναν μικρή επίδειξη όλης της γκάμας προϊόντων της εταιρείας, από το original Sphero και το Sphero 2.0 και το BB-8 μέχρι τα ταχύτατα Ollie αλλά και το SPRK+, το ρομπότ-σφαίρα που πάει την εκπαίδευση σε άλλο επίπεδο και βρίσκεται σε πολλά σχολεία του κόσμου. Το SPRK+ έχει ειδικό software που ενθαρρύνει και επιτρέπει στους μαθητές να “προγραμματίζουν” το ρομπότ όπως επιθυμούν, είτε με χρήση κώδικα, είτε με πιό ευνόητες ρυθμίσεις και επιλογές. Ταυτόχρονα, το SPRK+ έχει διάφανη σχεδίαση ώστε τα παιδιά να βλέπουν στο εσωτερικό του και να κατανοούν ευκολότερα τις βασικές αρχές λειτουργίας του.

    ollie sphero 2.0

    Τα Ollie τα γνωρίζαμε, ενώ το original Sphero ακόμη και σήμερα εντυπωσιάζει με τις λειτουργίες του και την ευελιξία του, αλλά και την ανθεκτικότητά του. Όσο για το BB-8… το ερωτευτήκαμε για άλλη μια φορά! Ωστόσο, το “νέο” της ημέρας ήταν το Sphero ForceBand. Ένα εξειδικευμένο wristband με την υπογραφή της Sphero και της Disney που συνεργάστηκαν για τη δημιουργία του απόλυτου συντρόφου του BB-8. Το Forceband σας δίνει τη… δύναμη να ελέγχετε το BB-8 χωρίς το smartphone σας, με απλές κινήσεις του χεριού, όπως θα έκαναν ο… Luke και ο Vader! To ForceBand θα κυκλοφορήσει παντού στις 30 Σεπτεμβρίου και μαζί του θα εμφανιστεί και η special edition του BB-8, το οποίο θα έχει διαφορετική, πιό “πολεμική” εμφάνιση! Ο μόνος τρόπος να το αποκτήσει κάποιος θα είναι μαζί με το Sphero ForceBand.

    sphero forceband & bb-8 special edition

    Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο επίσημο site της Sphero και της Enarxis

     

     

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles