14.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Τα νερά που βάφτηκαν… κόκκινα

    Ένα σπάνιο φαινόμενο αντικρίζουν όσοι επισκέπτονται τη διάσημη Bondi Beach στην Αυστραλία, η οποία έχει αποκτήσει κατακόκκινο χρώμα, σαν να “πρωταγωνιστεί” σε νέο sequel του “Jaws”!


    Η δημοφιλής παραλία, που βρίσκεται στα περίχωρα του Sydney, έκλεισε, καθώς ένα είδος από σπάνια φύκια εμφανίστηκαν στην περιοχή, “βάφοντας” κυριολεκτικά τα νερά κόκκινα, με αποτέλεσμα κάποιοι από τους παρευρισκόμενους να αναφέρουν ότι μοιάζει με… χυμό ντομάτας.

    Γνωστά με την ονομασία “Nocturnal Scintillans”, τα παράξενα αυτά φύκια, πέρα από το χρωματισμό των νερών, φαίνεται ότι έχουν “σκοτώσει” ένα μεγάλο αριθμό ψαριών, ενώ, όπως σημειώνει εκπρόσωπος του τοπικού συμβουλίου, τα “κόκκινα” νερά, αν και δεν έχουν τοξικές επιδράσεις, μπορούν, λόγω της υψηλής τους περιεκτικότητα σε αμμωνία, να προκαλέσουν εξανθήματα στο δέρμα και ερεθισμό στα μάτια.

    Σε κάθε περίπτωση, θεωρείται ότι τα νερά θα επανέλθουν σε φυσιολογικά επίπεδα έως το Σαββατοκύριακο, οπότε και, σύμφωνα με τις προβλέψεις, η θερμοκρασία στην περιοχή αναμένεται να φτάσει στους 40 βαθμούς Κελσίου.


    Πηγή: DailyMail

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles