15.1 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Τα social media για τη νέα τρομοκρατική επίθεση στις Βρυξέλλες

    Ακόμη μία σοκαριστική επίθεση στην καρδιά της Ευρώπης. Οι Βρυξέλλες βρίσκονται από το πρωί σε κατάσταση συναγερμού μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στο αεροδρόμιο Ζάβεντεμ αλλά και εκρήξεις στο μετρό που έχουν στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 34 άτομα, σύμφωνα με τις έως τώρα αναφορές.

    brussels airport

    Το αεροδρόμιο των Βρυξελλών εκκενώθηκε και έκλεισε, ενώ δεν κυκλοφορεί κανένα μέσο μεταφοράς στην πόλη και οι αρχές ζητούν από τους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους.

    metro system closed

    Στον απόηχο των επιθέσεων τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας στην πόλη κατέρρευσαν από τη μεγάλη πίεση, με τον κόσμο να στρέφεται σε εφαρμογές όπως το WhatsApp, το Twitter ή το Facebook. Το Facebook ενεργοποίησε το εργαλείο Safety Check για ακόμη μία φορά ώστε οι κάτοικοι της περιοχής να μπορούν να ειδοποιήσουν άμεσα ότι είναι ασφαλείς.

    Screen-Shot-2016-03-22-at-10.45.13-520x224

    Στο twitter μέσα από το hashtags #Brussels #Bruxelles και άλλα σχετικά μπορεί κανείς να παρακολουθήσει τα γεγονότα.

    Κι ενώ ο κόσμος παρακολουθεί συγκλονισμένος το νέο χτύπημα στην καρδιά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η τεχνολογία προσπαθεί από την πλευρά της να συμβάλει με το δικό της τρόπο στις πρώτες δύσκολες στιγμές μετά από τέτοιες επιθέσεις.

    22-MARS
    Δημιουργία του Γάλλου καρτουνίστα Plantu της Le Monde δείχνοντας την αλληλεγγύη της Γαλλίας που χτυπήθηκε στις 13 Νοεμβρίου από τους τρομοκράτες προς τα θύματα των σημερινών επιθέσεων στις Βρυξέλλες.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles