15.9 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Τα τρία ντέρμπι του Euro 2012

    Αν υπάρχει κάτι για το οποίο είμαστε σίγουροι εν όψει Euro 2012, είναι πως προβλέπεται να μας χαρίσει μεγάλες συγκινήσεις και μάλιστα από τη φάση των ομίλων! Βλέπετε, οι δυνατοί αγώνες δεν λείπουν από τη διοργάνωση αφού έτσι όπως τα ‘φερε η θεά Τύχη, στη φάση των «16» διασταυρώνουν τα ξίφη τους σπουδαίες ομάδες του παγκόσμιου ποδοσφαίρου που παράλληλα τυγχάνουν και… ορκισμένοι εχθροί! Ανοιχτοί λογαριασμοί που περιμένουν υπομονετικά να κλείσουν, αστέρες εκατομμυρίων που ανυπομονούν να επικρατήσουν των αντιπάλων τους στο γήπεδο, μιλιούνια κόσμου που δεν κρατιούνται για το υπερθέαμα που έρχεται!

    Ιδού τα τρία πρώτα μεγάλα ντέρμπι του Euro 2012!

    Γερμανία – Πορτογαλία

    Και οι δύο ομάδες έχουν τους λόγους τους για να τα πάνε καλά σε αυτό το τουρνουά. Οι Γερμανοί, τα «τρομερά μωρά» του Joachim Low αποτελούν την πιο «διεθνή» ίσως Εθνική Γερμανίας όλων των εποχών. Με παίκτες που έχουν γίνει «άνδρες» πλέον όμως, οι προσδοκίες των συμπατριωτών τους απ’ αυτούς έχουν αυξηθεί, ιδίως μετά τη δεύτερη θέση του Euro 2008 πίσω απ’ την Ισπανία. Πολύς κόσμος στο… βασίλειο της Merkel περιμένει πως τα τρία Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα της χώρας θα γίνουν τέσσερα και μένει να δούμε αν θα δικαιωθεί. Στην Πορτογαλία τώρα, τα πράγματα είναι ελαφρώς πιο πιεστικά αφού και εκεί οι προσδοκίες είναι υψηλές, μόνο που ο χρόνος για μία από τις πλέον προικισμένες γενιές που έβγαλε το ποδόσφαιρο της χώρας τελειώνει και αν οι Ίβηρες θέλουν όντως να κάνουν κάτι καλό, θα πρέπει μάλλον να βιαστούν…

    • Οι αστέρες: Mario Gomez, Mesut Ozil, Sebastian Schweinsteiger – Cristiano Ronaldo, Nani, Fabio Coentrao
    • Οι προπονητές: Joachim Low – Paulo Bento
    • Πότε: 9 Ιουνίου 2012
    • Τι βλέπουμε: Γερμανία. Πιο ομάδα και με περισσότερες προσωπικότητες, η μόνη περίπτωση να μην κερδίσει είναι να βγει στους παίκτες της η κούραση απ’ όλη τη σεζόν.

    Ιταλία – Ισπανία

    Την τελευταία φορά που οι δύο ομάδες συναντήθηκαν σε επίπεδο Euro ήταν το 2008 στη φάση των προημιτελικών όταν μετά από ένα 0-0 στην παράταση, οι Ισπανοί επικράτησαν με 4-2 στα πέναλτι. Οι Ιταλοί βρίσκονται στη δύνη ενός νέου σκανδάλου στημένων παιχνιδιών, γεγονός που έχει διαταράξει τις ισορροπίες και την ησυχία της ομάδας (θυμηθείτε τι έγινε με τον Bonucci). Οι Ισπανοί από την άλλη κατεβαίνουν σε μία ακόμα μεγάλη διοργάνωση με τον τίτλο του φαβορί και το μόνο που μπορεί να τους κρατήσει μακριά από την κορυφή είναι η υπερεκτίμηση των δυνάμεών τους. Άντε και η κούραση των παικτών της Barcelona από τους εξηνταπόσους αγώνες που κλήθηκαν να δώσουν μέσα στη χρονιά. Πλήγμα για τους «Furias Rojas» του Luis Aragones η απουσία του Carles Puyol.

    • Οι αστέρες: Andrea Pirlo, Mario Balotelli, Gianluigi Buffon – Andres Iniesta, Pedro, Iker Casillas
    • Οι προπονητές: Cesare Prandelli – Vicente del Bosque
    • Πότε: 10 Ιουνίου
    • Τι βλέπουμε: Οι Ισπανοί έχουν τον πρώτο λόγο αν και δεν θα πρέπει να λογίζονται ως το απόλυτο φαβορί. Οι Ιταλοί θα πρέπει να ξεκαθαρίσουν τα στημένα πρώτα…

    Γαλλία – Αγγλία

    Τι να πει κανείς γι’ αυτό το παιχνίδι τώρα… Δύο κράτη, δύο έθνη, δύο σχολές. Με διαφορές που χάνονται στα βάθη των αιώνων και ξεκινούν απ’ τη θρησκεία και την πολιτική και καταλήγουν στο ποδόσφαιρο, το τραγούδι και… όπου αλλού μπορεί να φανταστεί κανείς! Για άλλο ένα Euro οι Άγγλοι έχουν υψηλές προσδοκίες –με άλλα λόγια περιμένουν να κατακτήσουν το τρόπαιο! Οι Γάλλοι πάλι κατεβαίνουν στα γήπεδα της Ουκρανίας και της Πολωνίας διατηρώντας ένα πιο χαμηλό προφίλ χωρίς πάντως αυτό να σημαίνει πως δεν έχουν στόχους. Με μια «φρέσκια» σύνθεση χωρίς πολλές-πολλές βεντέτες αλλά με έναν Ribery «πεινασμένο» για τίτλους, οι «Tricolor» θα βάλουν δύσκολα στον Roy Hodgson που περιμένει τα πάντα από το κέντρο και την επίθεσή του.

    • Οι αστέρες: Franck Ribery, Karim Benzema, Patrice Evra – Wayne Rooney, Frank Lampard, Steven Gerrard
    • Οι προπονητές: Laurent Blanc – Roy Hodgson
    • Πότε: 11 Ιουνίου
    • Τι βλέπουμε: Αμφίρροπο παιχνίδι που δεν χωρούν προγνωστικά. Η ισοπαλία έχει τον πρώτο λόγο με τις δύο ομάδες ωστόσο να έχουν μοιρασμένες πιθανότητες για τη νίκη.

    Πηγή: Bleacher Report

     

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles