15.8 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    TEDxAUEB 2014: Οι τελευταίες εξελίξεις

    Οι μέρες περνούν και όσο συμβαίνει αυτό, τόσο περισσότερο πλησιάζουμε στο TEDxAUEB 2014! Με το περυσινό TEDxAUEB 2013 να έχει σημειώσει μεγάλη επιτυχία και να συζητήθηκε αρκετά στη φοιτητική κοινότητα, η οργανωτική ομάδα δουλεύει πυρετωδώς πάνω στο φετινό event -θυμήσου, θα «τρέξει» στις 15 Μαρτίου! Σημείωσε πως πριν από το κυρίως event, προηγούνται και άλλες ημερομηνίες-κλειδιά που συμβάλλουν στη δημιουργία μιας ενεργής κοινότητας φοιτητών καθώς και την ευρύτερη προβολή και επικοινωνία της δράσης.

    TEDxAUEB 2014: Emerging Paths

    Πέρυσι λοιπόν το TEDxAUEB ασχολήθηκε με την επαναπροσδιόριση της πραγματικότητας (Redefining Reality) και φέτος έρχεται να συνεχίσει ακριβώς από εκεί. Θέμα του TEDxAUEB 2014 είναι τα «Αναδυόμενα Μονοπάτια» ή αλλιώς Emerging Paths. Οι φοιτητές θα ανακαλύψουν αυτά ακριβώς τα αναδυόμενα μονοπάτια που θα τους οδηγήσουν στην αλλαγή, το θετικό αποτέλεσμα και εν τέλει την επίτευξη των στόχων τους. Το θέμα ανακοινώθηκε με έναν καθ’ όλα εναλλακτικό και πρωτότυπο τρόπο μέσα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών: ένα κόκκινο κουτί που βρισκόταν πάνω στο κόκκινο χαλί στη μέση του προαύλιου χώρου του Πανεπιστημίου έκρυβε μέσα του την έκπληξη με τις αντιδράσεις των φοιτητών στην αποκάλυψή της να έχουν καταγραφεί σε βίντεο -οσονούπω θα το δεις και online!

    tedxaueb-2014-emerging_paths

    StudentAct

    Εκτός όμως από τον ιδιαίτερο αυτό τρόπο ανακοίνωσης, το φετινό TEDxAUEB φέρνει κι άλλα καλούδια μαζί του καθώς πλαισιώνεται και από άλλες ενέργειες. Χαρακτηριστικότερη όλων είναι ο διαγωνισμός StudentAct σε συνεργασία με τη Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας, μέσω του οποίοι οι φοιτητές του Πανεπιστημίου, προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί, μπορούν να υποβάλλουν τις ιδέες τους για έναν καλύτερο πανεπιστημιακό χώρο (οι ιδέες τους θα πρέπει να καταχωρηθούν στο StudentAct μέσω της σχετικής φόρμας ως τις 9 Φεβρουαρίου).

    TEDxAUEB 2014 – Οι ομιλητές

    Οι διοργανωτές του TEDxAUEB 2014 υπόσχονται πως οι ομιλητές θα καταστήσουν το φετινό event μια μοναδική εμπειρία. Ήδη έχουν ανακοινωθεί οι δύο πρώτοι: ο Donnie Lygonis, επικεφαλής της μονάδας καινοτομίας του KTH Royal Institute of Technology της Στοκχόλμης και ο Παναγιώτης Καντάς, συνιδρυτής της πρώτης βιώσιμης αυτάρκους κοινότητας στην Ελλάδα, FreeandReal. Για τους υπόλοιπους ομιλητές δεν έχεις παρά να κάνεις λίγη υπομονή αφού θα ανακοινωθούν το προσεχές διάστημα. Εξ’ άλλου για δεύτερη σερί χρονιά φέτος, το TEDxAUEB δίνει την ευκαιρία σε κάποιον από το κοινό να προταθεί για ομιλητής (είτε ο ίδιος, είτε από κάποιον άλλο) με τη συμπλήρωση μιας απλής φόρμας στο πλαίσιο του «Speaker from the Audience».

    Κλείσε θέση τώρα!

    Το TEDxAUEB 2014, το απόλυτο event του Μαρτίου, θα πραγματοποιηθεί στις 15 του μήνα στον πολυχώρο BIOS (απέναντι από τον Κεραμεικό στο Γκάζι). Για εισιτήρια θα κάνεις έναν κόπο να δηλώσεις το ενδιαφέρον σου εδώ ενώ για περισσότερες λεπτομέρειες δεν έχεις παρά να επισκεφθείς το επίσημο site (ή το προφίλ του σε Facebook, Twitter, Flickr). Πρόκειται για πρωτοβουλία των φοιτητών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών που εμείς αγαπάμε και στηρίζουμε :)

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles