23.6 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
More

    Τέλος εποχής! Η LG έριξε λευκή πετσέτα και σταματάει την παραγωγή smartphones!

    Ύστερα από πολλούς μήνες συνεχιζόμενων φημών που αφορούσαν το «μέλλον» της LG στην αγορά της Mobile τεχνολογίας, τελικώς οι φόβοι επιβεβαιώθηκαν, καθώς όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο η κορεατική εταιρεία και επίσημα ανακοίνωσε την απόσυρση της από την εν λόγω αγορά. Με μια λιτή ανακοίνωση της, οι υπεύθυνοι της κορεατικής εταιρείας ανέφεραν ότι πρόκειται για μια στρατηγική τους απόφαση το να αποχωρήσουν από τον εξαιρετικά ανταγωνιστικό τομέα της παραγωγής Mobile συσκευών. Όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση,  η συγκεκριμένη κίνηση θα βοηθήσει τον κορεατικό κολοσσό της τεχνολογίας στο να εστιάσει καλύτερα σε άλλους τομείς ανάπτυξης όπως είναι οι διασυνδεδεμένες συσκευές, το smart home, η ρομποτική, το A.I., οι τηλεοράσεις και άλλου τύπου B2B λύσεις.

    Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ανακοίνωση της LG που σηματοδοτεί το τέλος εποχής για τη γνωστή εταιρεία στην mobile αγορά, για τους μήνες που θα ακολουθήσουν πρόκειται να συνεργαστεί με τους επαγγελματικούς εταίρους της και τους προμηθευτές, έτσι ώστε να μην παρουσιαστούν προβλήματα. Σε ότι έχει να κάνει με τους εργαζομένους, η LG ανέφερε ότι θα ληφθούν αποφάσεις σε τοπικό επίπεδο. Παρόλα αυτά, ο τερματισμός της παραγωγής smartphones σε σημαίνει αυτομάτως και την πλήρη αποχώρηση της κορεατικής εταιρείας από τον χώρο των τηλεπικοινωνιών, καθώς η τεχνογνωσία που προσέφερε η LG στην αγορά αναμένεται να χρησιμοποιηθεί σε μελλοντικά projects που αφορούν ακόμη και το πολύ μακρινό 6G. Αναμφίβολα, μια ομολογουμένως δυσάρεστη είδηση, όμως για όποιον παρακολουθεί τις εξελίξεις ήταν κοινό μυστικό ότι η LG δεν είχε άλλο κάρβουνο στην ατμομηχανή της. Μάλιστα, ύστερα από τη βροχή ακυρώσεων και αναστολής σε πραγματικά καινοτόμα projects το τέλος έμοιαζε να είναι… αναπόφευκτο.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles