16.3 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    H Google βάζει τέλος στις διαφημίσεις σε flash από το καλοκαίρι…

    Ακόμη ένα βήμα προς το θάνατο του Flash, καθώς η Google ανακοίνωσε ότι από τις 30 Ιουνίου του 2016 οι γνωστές υπηρεσίες AdWords και DoubleClick δε θα επιτρέπουν πλέον uploads διαφημίσεων σε Flash, αναγκάζοντας τους χρήστες να κωδικοποιούν πλέον τις διαφημίσεις τους σε HTML5. Από τις 2 Ιανουαρίου του επόμενου έτους, μάλιστα, τα flash ads δε θα τρέχουν γενικώς στο DoubleClick ή το Google Display Network.

    uninstall-flash

    Η Google έχει κινηθεί σταδιακά προς το HTML5 τα τελευταία χρόνια, “υιοθετώντας” το format ως προεπιλογή στο YouTube και καθιστώντας ευκολότερο για τους δημιουργούς διαφήμισης το να μετατρέπουν τις καμπάνιες τους από το Flash στο νεότερο format. Ο player της Adobe, που έχει προβληματίσει πολλάκις με τις ευπάθειές του, βρέθηκε μόλις στο 6% των mobile και web videos το 2015 από 21% το 2014, ωστόσο δεν έχει “πεθάνει” ακόμη.

    Η εποχή του πάντως φαίνεται να ολοκληρώνεται, καθώς η Adobe έχει ήδη ανακοινώσει το ότι αντικαθιστά το Flash Professional με το Adobe Animate CC το οποίο μάλιστα χθες έγινε διαθέσιμο.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles