16.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Θέλεις να κάνεις ένα ταξίδι μετ’ επιστροφής στο φεγγάρι;

    Θα σας δώσουμε το νούμερο από την αρχή, για να μην αρχίσετε να ονειρεύεστε και… προσγειωθείτε απότομα: 124 εκατομμύρια ευρώ! Τόσο κοστίζουν τα εισιτήρια για τη σελήνη που πωλούνται από την ιδιωτική εταιρεία Excalibur Almaz του Art Dula με έδρα τη Νήσο του Μαν. Η εταιρεία χρησιμοποιεί ρωσικά διαστημόπλοια γι’ αυτό της το εγχείρημα, τα οποία φυσικά σκοπεύει να εξελίξει, τοποθετώντας τους σύγχρονο εξοπλισμό, όσο για τις πρώτες πτήσεις έχουν προγραμματιστεί το 2015. Η εταιρεία, μάλιστα, σημειώνει ότι υπάρχει ζήτηση ήδη για 29 (!) εισιτήρια.

    Το πρόβλημα είναι ότι η εταιρεία απλά αναλαμβάνει να σε ταξιδέψει μέχρι στο φεγγάρι και να σε γυρίσει, υπολογίζοντας ότι το ταξίδι αυτό κρατάει γύρω στους έξι μήνες. Μα τόσα χρήματα κι ούτε μία προσελήνωση; Δε μας αρέσει το deal, οπότε λέμε να μην το προτιμήσουμε…

    Αφήστε που υπάρχουν και άλλες επιλογές. Για παράδειγμα, η Virgin Galactic μία ακόμη ιδιωτική εταιρεία διαστημικού τουρισμού που ξεκίνησε από τον Sir Richard Branson και αναμένεται να ξεκινήσει πτήσεις μέσα στο επόμενο έτος. Τα εισιτήρια θα κοστίζουν 160.000 ευρώ το καθένα και το σκάφος SpaceShipTwo, όπως έχει ονομαστεί, θα μπορεί να ταξιδέψει τους επιβάτες όχι ακριβώς στη… σελήνη, αλλά 68 μίλια πάνω από την επιφάνεια της Γης. Το Μάρτιο, ο ηθοποιός Ashton Kutcher έγινε ο 500ος πελάτης της εταιρείας.

    Επιπλέον, και η SpaceX, η οποία έστειλε τον περασμένο μήνα με επιτυχία ένα δοκιμαστικό -μη επανδρωμένο προφανώς- σκάφος στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, ανακοίνωσε το Μάιο ότι έχει έρθει σε συμφωνία με την Bigelow Aerospace για να μεταφέρει επιβάτες σε διαστημικούς της σταθμούς. Δοκιμαστικές πτήσεις θα αρχίσουν το 2015, ενώ η τιμή δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί.

    Και κάπως έτσι, φαίνεται ότι στο άμεσο μέλλον τα ταξίδια στο διάστημα θα αποτελούν το επόμενο χόμπι των δισεκατομμυριούχων του πλανήτη. Όσο για εμάς τους υπόλοιπους, μπορούμε απλά να παρακολουθούμε τις τεχνολογικές εξελίξεις.

    Πηγές: Gizmodo & Huffington Post

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles