19.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Θέλεις να μάθεις πόσες θερμίδες έχει το πιάτο που τρως χρησιμοποιώντας μόνο το smartphone σου;

    Αποτελεί το όνειρο κάθε καλοφαγά, να μπορέσει να απολαύσει το γεύμα του έχοντας πρώτα μάθει πόσες θερμίδες έχει, χρησιμοποιώντας μόνο τη κάμερα του κινητού για να βγάλει μια φωτογραφία του πιάτου.

    fghg

    Αυτή είναι η αποστολή της νέας εταιρίας AVA, η οποία υπόσχεται να σταματήσει όλες τις θλιβερές χειροκίνητες διαδικασίες των αντίπαλων της εφαρμογών σχετικές με φαγητό και υγεία, ενώνοντας τες σε μια πιο απλοϊκή διαδικασία. Χρησιμοποιώντας την «έξυπνη υπηρεσία φαγητού» της AVA, οι χρήστες θα μπορούν πολύ απλά να τραβήξουν μια φωτογραφία του πιάτου τους, να την στείλουν στην AVA και τέλος να λάβουν πληροφορίες και φυσικά τις θερμίδες για το συγκεκριμένο φαγητό.

    Όμως, μιας και η AVA είναι ακόμα σε private beta mode, οι πληροφορίες δεν αναφέρουν ακόμα πως ακριβώς θα λειτουργεί αυτή η τεχνολογία, αλλά όπως λένε οι υπεύθυνοι πρόκειται για έναν συνδυασμό αναγνώρισης εικόνας, ανθρώπινης αναγνώρισης και ΑΙ αλγορίθμων που θα διατεθεί επίσημα στην αγορά μέχρι το τέλος του έτους.

    Εκτός από την αναγνώριση του φαγητού που τρώει ο χρήστης, η AVA ελπίζει να πάει ένα βήμα παραπέρα, δημιουργώντας προσωπικές συστάσεις για μελλοντικά γεύματα. Είναι όντως μια πολύ καλή ιδέα, η οποία θα μπορέσει να χρησιμοποιηθεί μαζικά αν γίνουν όλα σωστά.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles