11.3 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Τι είναι ο “ιός της οδοντογλυφίδας” και πόσο απειλεί τα κινητά μας; (not!)

    Και το όνομα αυτού tokoulouri.com. Το ελληνικό “The Onion” –και οι διάσημες πλέον φάρσες του- καταπιάνονται με κάτι τεχνολογικό αυτή τη φορά, έναν ιό που “δημιουργεί αναστάτωση στην αγορά τεχνολογίας έξυπνων κινητών τηλεφώνων, τον επονομαζόμενο Toothpick Virus”. Τι μπορεί να είναι όμως αυτός ο “ιός της οδοντογλυφίδας” που, σύμφωνα με το χιουμοριστικό site, “είναι ο μεγαλύτερος που έχει υπάρξει έως τώρα για κινητά τηλέφωνα”.


    Όπως αντιλαμβάνεστε, πρόκειται για φάρσα από αυτές που μας έχει συνηθίσει το site, με το γνωστό σπαρταριστό τρόπο γραφής του, τον οποίο απολαμβάνουμε, ακόμη κι αν η “είδηση” δεν έχει το παραμικρό ψήγμα αλήθειας.

    Όπως γράφει, λοιπόν, χαρακτηριστικά, το koulouri…

    Σύμφωνα με διεθνείς εταιρείες κινητής τηλεφωνίας και αναλυτές της αγοράς, ο ιός έχει μολύνει περίπου 15-25 εκατομμύρια smartphones σε διάστημα μικρότερο του ενός μήνα. Σχολιαστές εκτιμούν πως η εξάπλωση του ιού πρόκειται να ξεπεράσει κάθε προηγούμενο ρεκόρ, ενώ συνιστούν ψυχραιμία στο κοινό.

    Το στοιχείο που διαφοροποιεί τον ιό Toothpick σε σχέση με παλαιότερους είναι ο τρόπος που «επιτίθεται» στα θύματα του. Οι χάκερ, αντί να προσπαθούν να δελεάσουν τους χρήστες, μεταμφιέζουν απλώς τον ιό σε φωτογραφία ενός νέου αφρικανού άνδρα, με μια οδοντογλυφίδα στο στόμα. Η φωτογραφία εκ πρώτης όψεως φαίνεται αθώα, όμως ένα κλικ πάνω της ανοίγει την πόρτα στον Toothpick, ενώ η συσκευή τελικά καταστρέφεται ολοσχερώς σε διάστημα το πολύ 2 ωρών.

    «Οι κατασκευαστές του ιού εκμεταλλεύονται το γεγονός πως ο κόσμος θα κλικάρει πάνω σε οτιδήποτε πια, όσο ύποπτο και αν φαίνεται» σχολιάζει ο Αβραάμ Μπότερ, υπεύθυνος ασφαλείας μεγάλης εταιρείας κινητής τηλεφωνίας. «Αρχικά τέτοιοι ιοί είχαν τη μορφή σεξουαλικών μηνυμάτων, μετά ήταν φωτογραφίες από γατάκια ή κουταβάκια, αλλά πια φαίνεται πως οι άνθρωποι δεν έχουν κανένα κριτήριο. Πρέπει να παραδεχθώ πάντως πως το πουκάμισο και η οδοντογλυφίδα στο στόμα είναι φοβερά κουλ» συμπλήρωνει ο κ. Μπότερ, εμφανώς προβληματισμένος.

    Ανάμεσα στα θύματα του ιού βρίσκονται σύμφωνα με πληροφορίες τα αρχηγεία της Αστυνομίας της Νέας Υόρκης, η Σάρα Πέιλιν και ο πύργος ελέγχου του Χίθροου στο Λονδίνο, όπου οι πτήσεις διακόπηκαν για τουλάχιστον 1 εβδομάδα μέχρι οι υπεύθυνοι να αγοράσουν νέους υπολογιστές.

    Από την πλευρά της, η ελληνική κυβέρνηση δηλώνει πως δεν ανησυχεί, αφού τα περισσότερα υψηλόβαθμα στελέχη του Δημοσίου είτε δεν έχουν πρόσβαση στο Ιντερνετ είτε δεν γνωρίζουν πως να «κατεβάσουν» μια φωτογραφία.

    Τώρα η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρουμε αν αύριο-μεθαύριο δούμε αυτό το θέμα ως σοβαρή είδηση σε κάποιο ελληνικό ειδησεογραφικό site. Τα προηγούμενα παραδείγματα του χιονοδρομικού κέντρου στη Γκιώνα, αλλά και της δήλωσης του Πέτρου Γαϊτάνου (δεν είχε σχέση με το Κουλούρι αλλά είχε δημιουργήσει τον… πανικό του) μας κάνουν να το θεωρούμε πιθανότατο.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles