17 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Τι προσφέρει o Dual Pixel Image Sensor στα Samsung Galaxy S7 και S7 Edge;

    Η κεντρική κάμερα των Samsung Galaxy S7 και S7 Edge (διάβασε εδώ την παρουσίασή τους και εδώ την αναλυτική ανταπόκρισή μας από Βαρκελώνη με φωτός και videos) έκανε κάποιους αρχικά να αναρωτηθούν. Γιατί έχει αισθητήρα ανάλυσης μόνο 12MP όταν τα προηγούμενα μοντέλα είχαν 16MP; Η απάντηση είναι ότι δεν έχουν προσέξει το Dual Pixel AutoFocus στα χαρακτηριστικά της, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά σε smartphones.

    Με το νέο αισθητήρα, τα S7/S7 Edge επιτρέπουν ταχύτατες λήψεις εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα και εξαιρετική ποιότητα εικόνας ανεξάρτητα από τις συνθήκες φωτισμού.

    smartphones-vs-s7-camera

    Συγκεκριμένα, ο Dual Pixel Image Sensor που βρίσκεται στην κάμερα των S7/S7 Edge διαχωρίζει κάθε pixel σε δύο φωτοδιόδους για on-chip phase detection κάτι που υπόσχεται βελτιωμένη απόδοση στον τομέα της αυτόματης εστίασης. Η τεχνολογία, που έχει χρησιμοποιηθεί έως τώρα μόνο σε επιλεγμένα high-end DSLR μοντέλα φωτογραφικών μηχανών, στέλνει φως από το φακό σε δύο αισθητήρες εικόνας χωριστά για να ρυθμίσει την εστίαση όπως ακριβώς το κάνει το ανθρώπινο μάτι. Το αποτέλεσμα είναι πολύ περισσότερα pixels εστιασμένα σωστά σε σύγκριση με άλλα smartphones όπως βλέπετε και στο παραπάνω infographic.

    GalaxyS7_Feature_Camera_Main_3

    Μπορεί η Samsung να μείωσε την ανάλυση της κάμερας (θυμίζουμε είναι 12MP έναντι 16MP στα μοντέλα S6) αλλά έκανε τα pixels μεγαλύτερα, κατά 56% σε σύγκριση με το προηγούμενο μοντέλο (τώρα έχουμε 1.4um pixels), αλλά και το διάφραγμα μεγαλύτερο (F1.7) επιτρέποντας 25% περισσότερη φωτεινότητα. Έτσι, ο Dual Pixel image sensor μπορεί να λαμβάνει καλύτερες φωτογραφίες σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, καθώς συνδυαστικά αυτά τα χαρακτηριστικά επιτρέπουν περισσότερο φως στον αισθητήρα, κατά 95% σε σύγκριση με τον προκάτοχό του, με συνέπεια πολύ πιο φωτεινές και καθαρές εικόνες.

    GalaxyS7_Feature_Camera_Main_2

    Δείτε περισσότερες φωτό που έχει ανεβάσει η Samsung από την κάμερα των S7/S7 Edge

    Galaxy S6 vs Galaxy S7 Camera Comparison: Δείτε ακολούθως δύο συγκριτικά videos

    https://www.youtube.com/watch?v=PZkAuyZ7kFk

    https://www.youtube.com/watch?v=37ed7BRRm1Y

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles