16.1 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Τη ζωή ζευγαριού που έπεσε σε χαράδρα έσωσε η λειτουργία της Apple Emergency SOS

    Τα smartphones κατέχουν κεντρική θέση στην καθημερινότητα των σύγχρονων ανθρώπων. Κι ενώ ο εθισμός στην τεχνολογία μπορεί να προκαλέσει αρκετά προβλήματα, σε κάποιες περιπτώσεις ένα iPhone σώζει… ζωές. Αυτό συνέβη στην περίπτωση ενός νεαρού ζευγαριού πριν από λίγες μέρες στον Εθνικό Δρυμό Άντζελες στη νότια Καλιφόρνια, όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε εξετράπη της πορείας του και βρέθηκε σε μια χαράδρα αρκετών μέτρων.

    Ευτυχώς το ζευγάρι δεν τραυματίστηκε σοβαρά, όμως ο όχημά τους υπέστη σημαντικές ζημιές. Το πρόβλημα ήταν ότι αδυνατούσαν να καλέσουν τα σωστικά συνεργεία, καθώς στο σημείο όπου βρίσκονταν οι συσκευές δεν είχαν σήμα. Τότε αποφάσισαν, μετά από ώρες παραμονής στη χαράδρα, να δοκιμάσουν τη λειτουργία της Apple Emergency SOS, που επιτρέπει στους κατόχους iPhone 14 και 14 Pro να ζητούν βοήθεια μέσω δορυφόρου. Πρόκειται για μια λειτουργεία που εγκαινίασε σχετικά πρόσφατα η Apple, η οποία για να λειτουργήσει απαιτεί οπτική με διερχόμενο δορυφόρο και γι’ αυτό υπάρχει σχετικό εργαλείο που καθοδηγεί το χρήστη και του δείχνει το σημείο στο οποίο πρέπει να στρέψει το κινητό του. Στην περίπτωση του ζευγαριού, η σύνδεση ήταν επιτυχής, η ακριβής τοποθεσία που συνέβη το ατύχημα έγινε γνωστή στην Apple, με αποτέλεσμα να ειδοποιηθούν οι διασώστες.

    Διαβάστε επίσης: Oppo Inno Day 2022: Τα foldables Find N2 & Find N2 Flip ζαλίζουν με τις επιδόσεις τους και αλλάζουν τα δεδομένα! (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    1. προβλεπω την επομενη διαφημιση της της apple …
      “θελεις να πεφτεις σε χαραδρες και να σωζεσαι ? Παρε iPhone.”

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles