16.1 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Η «παλίρροια του αιώνα» προσφέρει εντυπωσιακές εικόνες

    Το εντυπωσιακό Mont-Saint-Michel στις ακτές της Νορμανδίας (και άλλες περιοχές της Βόρειας Γαλλίας και της Νότιας Αγγλίας μεταξύ άλλων) προσέφεραν μοναδικές εικόνες στους επισκέπτες τους στις 21 Μαρτίου, χάρη στο φαινόμενο της “παλίρροιας του αιώνα”, που έκανε… νησί το Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομίας της Unesco και προκάλεσε κύματα ύψους έως και 14 μέτρων.

    supertide-01

    supertide-09

    Στο Mont-Saint-Michel οι παλλίρροιες είναι καθημερινό φαινόμενο, το οποίο, ωστόσο, κάποιες φορές εμφανίζεται “ενισχυμένο”. Η λεγόμενη “παλίρροια του αιώνα” (super tide) κάνει την εμφάνισή της στην πραγματικότητα κάθε… 18 χρόνια, και το Σάββατο, χάρη στην εαρινή ισημερία αλλά και την Έκλειψη Ηλίου που προηγήθηκε, ήταν εντυπωσιακή. Οι παλίρροιες που προκλήθηκαν στα ανοικτά των ακτών της Βόρειας Γαλλίας και τη νοτιοδυτική Αγγλία ήταν οι υψηλότερες που έχουν αναφερθεί από το 1997.

    supertide-08

    Χιλιάδες τουρίστες συγκεντρώθηκαν στο ιστορικό Mont Saint-Michel, μία νησίδα που επικοινωνεί με τη στεριά μέσω μίας λωρίδας γης, για να παρακολουθήσουν την “παλίρροια του αιώνα” που έκανε… νησί το μνημείο δύο φορές κατά την πρωινή και βραδινή πλημμυρίδα του Σαββάτου. Οι εικόνες από το σημείο αλλά και άλλες περιοχές είναι εντυπωσιακές και σπάνιες, καθώς η επόμενη super tide αναμένεται στις 3 Μαρτίου του 2033.

    supertide-02

    supertide-03

    supertide-04

    supertide-05

    supertide-06

    supertide-07

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles