12.4 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Το 6% των εργαζομένων απολύει το Spotify

    Ακόμη μια μεγάλη εταιρεία, το Spotify, ανακοίνωσε ότι θα μειώσει το προσωπικό της κατά 6% σε παγκόσμιο επίπεδο, σύμφωνα με το CEO Daniel Ek, ο οποίος ανακοίνωσε τις επερχόμενες απολύσεις.

    Το Spotify απαριθμεί 9.800 εργαζομένους πλήρους απασχόλησης, σύμφωνα με τα τελευταία οικονομικά στοιχεία, επομένως, περίπου 600 άτομα από το προσωπικό θα χάσουν τη δουλειά τους. Ο Dawn Ostroff, ο επικεφαλής περιεχομένου που συνέβαλε ενεργά στη μεγάλη ανάπτυξη του Spotify, εγκαταλείπει επίσης την εταιρεία. Έτσι, το Spotify συνεχίζει τις περικοπές που έχουν ανακοινώσει μέχρι σήμερα σχεδόν όλες οι μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας, επικαλούμενες οικονομικούς λόγους.


    Τις τελευταίες μέρες η Google ανακοίνωσε ότι θα απολύσει 12.000 εργαζομένους, ακολουθώντας παρόμοια στρατηγική με τις Amazon, Microsoft και Meta. Ο Ek ανακοίνωσε ότι οι απολύσεις αποτελούν μέρος της αναδιάρθρωσης της εταιρείας, η οποία στοχεύει στη μείωση του λειτουργικού κόστους, στην αύξηση της αποδοτικότητας αλλά την αποτελεσματικότερη λήψη αποφάσεων.
    Οι υπάλληλοι που επηρεάζονται από αυτή την αλλαγή θα ενημερωθούν άμεσα και θα πάρουν αποζημίωση 5 μηνών, ενώ η εταιρεία θα συνεχίσει γι’ αυτό το διάστημα να καλύπτει την ασφάλεια υγείας τους.

    Διαβάστε επίσης:

    Δωρεάν streaming τηλεοπτικών καναλιών έρχεται στο YouTube

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles