13.7 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Το Brain Hack (aka σύνδεση εγκεφάλων μέσω Internet) είναι κάτι συναρπαστικό

    Brain Hack: Η ιδέα του να μπορείς να διαβάσεις τον εγκεφάλο του άλλου είναι -αν μη τι άλλο- συναρπαστική από μόνη της. Φανταστείτε τώρα πόσο υπέροχο θα ήταν να μη λες ούτε λέξη και να μπορείς να επικοινωνείς με το συνάνθρωπό σου. Στην συνέχεια φανταστείτε το Internet να εξυπηρετεί το σκοπό του connector σε αυτή την επικοινωνία, θα ήταν υπέροχο, έτσι δεν είναι;

    Όπως διαβάζουμε στο secnews.gr, τα ερωτήματα αυτά εγείρονται μετά την πρόσφατη έρευνα που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο της Washington κατά την οποία χρησιμοποιήθηκε μια σύνδεση brain-to-brain. Αυτή η διαδικασία είχε ως σκοπό να ενώσει ζευγάρια συμμετεχόντων για να παίξουν το παιχνίδι των ερωτήσεων-απαντήσεων μεταφέροντας σήματα από τον ένα εγκέφαλο στον άλλο μέσω του Internet.

    Ας ρίξουμε μια ματιά στο διάγραμμα της διαδικασίας:

    brain-to-brain-interface

    Και η διαδικασία:

    – Ένα καπελάκι με ηλεκτρόδια τοποθετήθηκε στο κεφάλι του Player 1.
    – Τα σήματα διαβάζονται από ένα EEG (electroencephalogram) σύστημα.
    – Αυτός ο παίκτης βλέπει μια οθόνη στην οποία υπάρχει ένα “yes” κι ένα “no” με φωτάκια (με διαφορετικούς ρυθμούς παλμών).

    Σε μεγάλη απόσταση (μίλια μακριά) ο Player 2 υποβοηθείται με έναν ειδικό μαγνήτη στο πίσω μέρος του κεφαλιού του, ο οποίος συνδέεται με το σύστημα EEG μέσω του Διαδικτύου.

    Ο Player 2 επιλέγει στη συνέχεια μια ερώτηση από μια οθόνη υπολογιστή. Το ερώτημα στέλνεται στην οθόνη του Player 1. Ο Player 1 κοιτάζει προσηλωμένος είτε το φως που αναβοσβήνει στο “yes” είτε στο “no.”

    Αυτό το EEG σύστημα στέλνει ένα σήμα προς τον μαγνήτη.

    Εάν η απάντηση που κοίταξε ο Player 1 ήταν “yes”, τότε ο μαγνήτης στη συνέχεια πυροδοτεί ένα παλμό στο κεφάλι του Player 2 που προκαλεί μια λάμψη φωτός στον εγκέφαλο.

    Πραγματικά υπέροχο, έτσι δεν είναι;

    brain-to-brain-interface1

    Οι συμμετέχοντες ήταν σε θέση να μαντέψουν τη σωστή απάντηση σε ποσοστό 72% των ερωτήσεων. Οι λανθασμένες απαντήσεις κρίνονται από πολλούς παράγοντες, όπως για παράδειγμα το να μην είναι σίγουρος ένας συμμετέχοντας για την απάντησή του.

    Η ομάδα αυτή εργάζεται επίσης και στο κομμάτι της μετάδοσης brain states — για παράδειγμα, η αποστολή σημάτων από ένα ξύπνιο άτομο σε κάποιο που νυστάζει ή από έναν συγκεντρωμένο μαθητή σε κάποιον που δυσκολεύεται να συγκεντρωθεί.

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles