21.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Το είπε και το έκανε! Ο Έλον Μασκ πούλησε μετοχές της Tesla

    Το είπε και το έκανε τελικά ο Έλον Μασκ! Μετά από την “άτυπη” δημοσκόπηση που ξεκίνησε στο Twitter, ο δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης της Tesla πούλησε μετοχές αξίας περίπου 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Πριν από λίγες μέρες, ο εκκεντρικός επιχειρηματίας ζήτησε από τους περίπου 62,7 εκατ. ακολούθους του στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης να αποφασίσουν αν θα προχωρούσε σε πώληση μεριδίου των μετοχών του. Το κοινό απάντησε καταφατικά. Το 58% τάχθηκε υπέρ της πώλησης και 42% κατά.

    Η πώληση των μετοχών και οι φόροι δισεκατομμυρίων

    Έτσι ο Έλον Μάσκ, κρατώντας την υπόσχεση του, πούλησε το 10% των μετοχών του. Εξακολουθεί να κατέχει πάνω από 170 εκατομμύρια μετοχές της Tesla, που είναι περίπου το 17% της ιδιοκτησίας. Είναι, βέβαια, σχεδόν σίγουρο ότι η κίνηση αυτή θα ερχόταν έτσι κι αλλιώς ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα στο Twitter. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla καλείται να πληρώσει φόρους αρκετών δισεκατομμυρίων δολαρίων, με αποτέλεσμα η πώληση των μετοχών του να αποτελεί… μονόδρομο!

    Αξίζει να σημειωθεί ότι πούλησε περίπου 3,5 εκατομμύρια μετοχές αξίας άνω των 3,88 δισεκατομμυρίων δολαρίων την Τρίτη και την Τετάρτη. Από τη στιγμή που προχώρησε στη συγκεκριμένη ανακοίνωση, η περιουσία του συρρικνώθηκε κατά 50 δισ. δολάρια.

    Διαβάστε επίσης:

    Υπέρ της πώλησης των μετοχών του Έλον Μασκ ψήφισε το 58% στο Twitter (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles