13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    To Enterprise των υπολογιστών έρχεται από την HP!

    Νέα ταξίδια στην τεχνολογία των υπολογιστών ετοιμάζει η Hewlett Packard όπως φαίνεται μέσα από το μονόλεπτο σποτάκι που έδωσε στη δημοσιότητα, το οποίο διαδραματίζεται στο μέλλον, δανειζόμενο στοιχεία από την σειρά και ταινία επιστημονικής φαντασίας Star Trek.

    Στο βίντεο για τους απανταχού Trekkies και όχι μόνο, ο θεατής ταξιδεύει σε έναν άγνωστο πλανήτη και παρακολουθεί έναν εκπαιδευτή της Ακαδημίας της Ομοσπονδίας να καθοδηγεί μια ομάδα εκπαιδευόμενων σε μια τοποθεσία όπου κάνει την εμφάνισή της μια ολογραφική οθόνη, που ο ίδιος κατονομάζει «Τhe Μachine».

    https://www.youtube.com/watch?v=ICp2hHDIvjc

    Στην επίσημη ιστοσελίδα των εργαστηρίων της HP υπάρχει ο τίτλος «The Machine is coming». Πρόκειται για μια νέα γενιά ηλεκτρονικού υπολογιστή, όπως εξηγεί η εταιρεία, η οποία θα επιτρέπει στον χρήστη να κάνει πράγματα που δεν φανταζόταν ποτέ μέχρι σήμερα. «Φανταστείτε έναν υπολογιστή με εκατοντάδες petabytes μνήμης που θα θυμάται τα πάντα γύρω από την ιστορία σας, θα σας βοηθά να λάβετε αποφάσεις σε πραγματικό χρόνο και θα σας επιτρέπει να προβλέπετε, να προλαμβάνετε και να ανταποκρίνεστε σε οτιδήποτε έρθετε αντιμέτωπος το μέλλον» αναφέρει η ιστοσελίδα της αμερικανικής εταιρείας.

    Τα τελευταία 60 χρόνια, συνεχίζει το αναρτημένο κείμενο, χρησιμοποιούμε τα ίδια υπολογιστικά συστήματα και το μόνο πράγμα που αλλάζει είναι το γεγονός ότι ο τεράστιος όγκος δεδομένων στον online κόσμο μας, συνεχίζει να μεγαλώνει. Μέχρι το 2020, περίπου 30 δισεκατομμύρια συνδεδεμένες συσκευές θα παράγουν όγκο δεδομένων άνευ προηγουμένου, με αποτέλεσμα τα συστήματα που χρησιμοποιούμε τώρα να μην μπορούν να ακολουθήσουν τις εξελίξεις.

    processor

    Τα εργαστήρια της Hewlett Packard, στοχεύουν στο να φέρουν την επανάσταση στους υπολογιστές, επιτρέποντας στα μηχανήματα κάθε μεγέθους να κάνουν το κβαντικό άλμα σε επίδοση και απόδοση. Το μυστικό, αναφέρει η εταιρεία, βρίσκεται στην μετατροπή των big data σε ασφαλή, ενεργή νοημοσύνη η οποία θα χρησιμοποιεί λιγότερη ενέργεια και θα έχει χαμηλότερο κόστος. Τέλος, η HP περιγράφει το Machine ως τον υπολογιστή του μέλλοντος. Ως έναν υπολογιστή που με τη βοήθεια της φωτονικής θα έχει τη δυνατότητα να συνδέει την μνήμη με την επεξεργαστική ισχύ του μηχανήματος. Έτσι με τη βοήθεια του φωτός θα αποκτά αστραπιαία πρόσβαση σε δεδομένα που κολυμπούν σε μια τεράστια βάση δεδομένων, μια διαδικασία μάλιστα που θα απαιτεί πολύ λιγότερη ενέργεια.

    StarTrekBeyond-640x354

    Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες αρκετές από τις τεχνολογίες concept της Hewlett Packard πρόκειται να κάνουν την εμφάνισή τους στην επερχόμενη ταινία «Star Trek Beyond» που θα βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες στα τέλη Ιουλίου.

    https://www.youtube.com/watch?v=HzWIGFiGrlA

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles