21.6 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Το εντυπωσιακό ανθρωποειδές ρομπότ της παρουσίασε η Xiaomi

    Μπορεί η Tesla να βρίσκεται ένα βήμα μακριά από την παρουσίαση του ανθρωποειδούς ρομπότ της, όμως η Xiaomi έφερε την ανατροπή με μια δική της εκδοχή που ακούει στο όνομα CyberOne. Το ρομπότ της εταιρείας έχει ύψος 1.77, διαθέτει αυτόνομο περπάτημα, οθόνη OLED και ζυγίζει περίπου 50 κιλά. Όπως έγινε γνωστό, αναγνωρίζει 85 τύπους περιβαλλοντικών ήχων και 45 ανθρώπινα συναισθήματα, ενώ μπορεί να χειριστεί λεπτεπίλεπτα αντικείμενα. Το κόστος του CyberOne ξεκινά από τις 89.000 δολάρια και πραγματοποίησε την πρώτη εμφάνισή του κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του νέου Mix Fold 2, προσφέροντας ένα λουλούδι στον CEO της Xiaomi Lei Jun.

    O Jun ανέφερε σχετικά με το νέο ρομπότ:

    «Με τον AI πυρήνα του και ένα ανθρωποειδές πλαίσιο πλήρους μεγέθους, θα εξερευνήσουμε τις δυνατότητες του μελλοντικού τεχνολογικού οικοσυστήματος της Xiaomi για νέες καινοτομίες για την εταιρία. Οι AI και τεχνολογικές δυνατότητες αναπτύχθηκαν όλες από το Xiaomi Robotics Lab. Έχουμε επενδύσει βαριά στην Έρευνα και Ανάπτυξη διαφόρων τομέων συμπεριλαμβανομένων του software, του hardware και των καινοτόμων αλγορίθμων».

    Δείτε στη συνέχεια το video:

    Διαβάστε επίσης:

    Τα πάντα για το νέο οικοσύστημα συσκευών της Samsung από το χθεσινό Unpacked event της! (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles