15.1 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Το HBO “επιβραβεύει” τους hackers με… 250.000 δολάρια!

    Πριν μερικές ημέρες hackers “χτύπησαν” το γνωστό δίκτυο HBO, διαρρέοντας μεταξύ άλλων σενάρια από επεισόδια του Game of Thrones, αλλά και προσωπικά στοιχεία όπως τηλεφωνικούς αριθμούς του cast της σειράς.

    Τώρα, ένας από τους hackers έδωσε στη δημοσιότητα ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έλαβε από στελέχη της HBO και του προσφέρουν 250.000 δολάρια ως μέρος του προγράμματος bug bounty.

    hbo

    Τα προγράμματα bug bounty είναι συνήθως ανταμοιβές μετρητών που προσφέρονται σε ethical hackers που υποδεικνύουν ελαττώματα ασφαλείας σε εταιρικά συστήματα. Αυτός ο hacker, ωστόσο, εκμεταλλεύτηκε το ελάττωμα σε μια προσπάθεια να προκαλέσει βλάβη στο HBO και έτσι είναι πολύ περίεργο που το δίκτυο προσπαθεί να τον ανταμείψει.

    Η κίνηση φαίνεται να είναι ένα παιχνίδι για να αγοράσει χρόνο η HBO μέχρις ότου να κατανοήσει την πλήρη έκταση της παραβίασης.

    Θα πρέπει όμως να αναρωτηθούμε εάν ένα δίκτυο προσφέρει ένα τέτοιο ποσό για να αποφύγει μια μεγαλύτερη καταστροφή, τι ποσά διακυβεύονται με τις διαρροές που μαστίζουν εταιρείες σαν τη Sony, κάτι που είδαμε τα τελευταία χρόνια.

    Αυτό το “bug bounty”, εξάλλου, φαίνεται πιο πολύ για λύτρα, παρά σαν ανταμοιβή.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles