21.5 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Το Intercept ρίχνει φως για πρώτη φορά σε ΟΛΟ το αρχείο του Edward Snowden!

    Το αμερικανικό site “The Intercept”, συνιδρυτής του οποίου είναι ο γνωστός δημοσιογράφος Glenn Greenwald (ένας από εκείνους στους οποίους αποκάλυψε ο Snowden το αρχείο του), ανακοίνωσε πως θα προσφέρει πλέον πρόσβαση στο σύνολο του αρχείου του πρώην υπαλλήλου της NSA ο οποίος πριν τρία χρόνια διέρρευσε το εύρος του προγράμματος παρακολούθησης των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ.

    edward_snowden

    Όπως σημειώνουν από το The Intercept, θα προσκαλέσουν δημοσιογράφους και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης από όλο τον κόσμο ώστε να συνεργαστούν για την εξερεύνηση του συνόλου του αρχείου του Snowden, το οποίο είναι πραγματικά τεράστιο και δεν έχουν καταφέρει έως τώρα να αναλύσουν οι συνεργάτες τους.

    sidtoday

    Συνεχίζουν ωστόσο και τις αποκαλύψεις που βασίζονται με αυτό δημοσιεύοντας online ένα μέρος των αρχείων που ονομάζεται SIDtoday και περιλαμβάνει εσωτερικά newsletters της NSA από τις 31 Μαρτίου έως τις 30 Ιουνίου του 2003. Μπορείτε να τα βρείτε εδώ, ενώ αξίζει να σημειώσουμε ότι ένα από αυτά ρίχνει φως στο ρόλο της NSA σε ανακρίσεις φυλακισμένων σε αμφιλεγόμενη φυλακή στο Γκουαντάναμο.

    Πρόκειται για μία κίνηση που ίσως προκαλέσει νέο γύρο αποκαλύψεων από το σημαντικό αρχείο του Snowden, με τον τρόπο επεξεργασίας των εγγράφων πλέον να παραπέμπει στην υπόθεση των διαρροών του Panama Papers που μας απασχόλησε πρόσφατα.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles