16.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Το iPad στην υπηρεσία του… φωτισμού των δρόμων

    Μετά από μία άκρως επιτυχημένη πιλοτική υπηρεσία, έρχεται η ώρα της χρήσης τους σε όλη την πόλη. Απ’ ό,τι φαίνεται, λοιπόν, στο Λονδίνο, οι φανοστάτες στους δρόμους θα ελέγχονται, πλέον, από… iPad.


    Το δημοτικό συμβούλιο της πόλης πρόκειται να αντικαταστήσει 14.000 φώτα στους δρόμους της πόλης, με λαμπτήρες που θα ελέγχονται από ταμπλέτες της Apple και θα ειδοποιούν τους μηχανικούς όταν κάποια λάμπα είναι σπασμένη ή έχει καεί.

    Οι λαμπτήρες αναμένεται να αντικατασταθούν μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια, στο πλαίσιο μίας επένδυσης 4 εκατομμυρίων ευρώ, έχοντας όμως σχέδια για απόσβεση όλων των χρημάτων που θα ξοδευτούν μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια. Κάπως έτσι, θα εξοικονομούνται πάνω από 500.000 ευρώ για τους φορολογούμενους ετησίως από το 2015/16 και μετά.

    Οι μηχανικοί θα μπορούν με τη βοήθεια του iPad να αλλάζουν τη φωτεινότητα των λαμπτήρων του δημόσιου φωτισμού, που θα λειτουργούν περίπου οι Hue της Philips για τους οποίους σας γράψαμε πριν λίγες ημέρες. Και κάπως έτσι, η τεχνολογία παρεισφρύει σε ολοένα και περισσότερα κομμάτια της ζωής μας και, μάλιστα, έχοντας και “οικολογικές” ανησυχίες…

    Πηγή: TNW

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles