24.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Το κορόιδο της… δεκαετίας! Αγόρασε «υποτιθέμενο» PS5 από scalper και παρέλαβε δύο μπουκάλια νερό!

    Όλοι γνωρίζουμε ότι θέλει πλέον «βύσμα» για να μπορέσεις να αποκτήσεις μια next-gen κονσόλα, καθώς μια σειρά από παράγοντες (πανδημία, έλλειψη σε ημιαγωγούς, τεράστια ζήτηση κ.ά), έχουν οδηγήσει τα PS5 και τα Xbox Series X/S να είναι πιο σπάνια και από την τίγρη της Βεγγάλης. Το πρόβλημα είναι ότι από αυτή την κατάσταση επωφελούνται οι scalpers, οι οποίοι ψάχνουν για κορόιδα, τριπλασιάζοντας ακόμη και την τιμή μιας κονσόλας! Το πρόβλημα είναι ότι οι περισσότεροι εξ’ αυτών είναι απατεώνες και έτσι έχουμε αναφερθεί και στο παρελθόν σε πολλά περιστατικά, όπου αδαείς gamers την πατούν και αντί για την πολυπόθητη κονσόλα βλέπουν να καταφτάνει στην πόρτα τους… από άδεια κουτιά (στην καλύτερη), μέχρι ένας «next-gen»… τσιμεντόλιθος!

    Η περίπτωση βέβαια ενός Ιάπωνα που επιχείρησε να αγοράσει ένα PS5 και έπεσε θύμα απάτης, μάλλον πρόκειται να διεκδικήσει το βραβείο κορόιδου για το 2021! Συγκεκριμένα, o άτυχος gamers θέλησε να εμπιστευτεί έναν την Ikuko Tokuoka, μια 41χρονή  ανεργή από την περιοχή Shiga, για να αγοράσει το PS5 της Sony. Έτσι λοιπόν, έσκασε 65.000 yen, ποσό που μεταφράζεται σε περίπου 490 ευρώ (όσο δηλαδή και η κανονική τιμή του νέου PlayStation… ευτυχώς) για να παραλάβει σε λίγες μέρες στην πόρτα του δύο μπουκάλια 2 λίτρων με νερό! Έντρομος ο δυστυχής gamer απευθύνθηκε στις αρχές για αυτή την απάτη, όπου η 41χρονή scalper του πούλησε ουσιαστικά 4 λίτρα νερό. Όταν η Ikuko κάποια στιγμή βρέθηκε και συνελήθφη, ισχυρίστηκε ότι έστειλε το πακέτο χωρίς να θυμάται ουσιαστικά τι περιλάμβανε αυτό! Για μια ακόμη φορά εκεί που η άγνοια βασιλεύει, οι scalpers θησαυρίζουν, για αυτό και θα πρέπει να είμαστε όλοι προσεκτικοί ώστε να μην δίνουμε βούτυρο στο ψωμί των απατεώνων. Καλύτερα να περιμένουμε μερικούς μήνες και να κάνουμε υπομονή, παρά να γίνουμε βορά στα νύχια των επιτηδείων…

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles