14.6 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Το OnePlus 5 κλέβει στα benchmarks και ο συνιδρυτής της εταιρείας … το παραδέχεται! (εν μέρει)

    Το OnePlus 5 παρουσιάστηκε μόλις χθες και ήδη οι εντυπώσεις του κόσμου είναι άκρως θετικές. Και πώς άλλωστε να μην είναι, αφού έρχεται εξοπλισμένο με Snapdragon 835 και 8GB RAM. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες των τελευταίων ωρών, η συσκευή «κλέβει» στα benchmarks. Και παλαιότερα είχαμε ακούσει τέτοιες φήμες για διάφορους προκατόχους της συγκεκριμένης συσκευής της εταιρείας.

    oneplus-5-benchmark-cheating-header

    Το κλέψιμο στα benchmarks αναφέρθηκε πρώτα από τo XDA developers και άρχισε να αναπαράγεται γρήγορα από δημοσιογραφικές ιστοσελίδες σε παγκόσμιο επίπεδο. Πιο συγκεκριμένα, μόλις η συσκευή ανιχνεύσει μια εφαρμογή τύπου benchmark, η ελάχιστη συχνότητα του πυρήνα του CPU αυτομάτως «εκτοξεύεται» στη μέγιστη δυνατή (1.9GHz). Με αυτήν την τεχνική το OnePlus 5 σημείωσε ορισμένα από τα πιο υψηλά αποτελέσματα σε AnTuTu, Androbench, GeekBench 4, GFXBench, Quadrant, Nenamark 2 και Vellamo.

    Όταν το XDA επικοινώνησε με την OnePlus, εκπρόσωπος της εταιρείας ανέφερε σε δηλώσεις του: «Οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τα benchmarks, προκειμένου να εξακριβώσουν τις επιδόσεις των συσκευών τους και θέλουμε οι χρήστες να διαπιστώσουν τις πραγματικές επιδόσεις της συσκευής. Έτσι, επιτρέψαμε στα benchmarks να τρέχουν σε μια κατάσταση παρόμοια με την καθημερινή χρήση, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης εφαρμογών και παιχνιδιών, που αποτελούν apps, ιδιαίτερα απαιτητικά σε πόρους. Δεν υπερχρονίζουμε τη συσκευή, αλλά δείχνουμε τις προοπτικές των επιδόσεων του OnePlus 5».

    Η δήλωση αυτή έρχεται σε πλήρη αντίθεση με αυτό που είναι γενικά παραδεκτό. Το κλέψιμο στα benchmakrs βάζει τη συσκευή σε μια κατάσταση, της οποίας τα αποτελέσματα δεν ανταποκρίνονται στην καθημερινή χρήση και αντικατοπτρίζει επιδόσεις που δε θα δείτε σε άλλες εφαρμογές.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles