17 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Το ξενοδοχείο που έδωσε έμπνευση για το The Shining θα γίνει μουσείο τρόμου

    To Stanley Hotel, το περίφημο ξενοδοχείο που ενέμπνευσε τον Stephen King για να γράψει το εξαιρετικό The Shining, αναμένεται να γίνει μουσείο τρόμου. Όπως αναφέρει το Variety το ξενοδοχείο που βρίσκεται στο Estes Park στο Κολοράντο, αυτό που μετανομάστηκε σε Overlook Hotel στην ιστορία του King και φυσικά στο κλασικό φιλμ του Stanley Kubrick, θα μετατραπεί σ’ ένα μουσείο όπου εκτός από τα εκθέματα, θα διαθέτει ένα στούντιο παραγωγής και κινηματογραφικό αρχείο.

    001-the-shining-theredlist

    Το project έχει την υποστήριξη διάσημων ηθοποιών όπως οι Elijah Wood και Simon Pegg, που είναι ιδρυτικά μέλη του Stanley Film Centre, το οποίο σύμφωνα με τους LA Times θα επιληφθεί του θέματος και θα προσφέρει όλα τα απαραίτητα για να στηθεί και το μουσείο αλλά και το στούντιο παραγωγής.
    Το ξενοδοχείο ήταν πολύ δημοφιλές ανάμεσα στους fans που ταξίδευαν εκεί όλα αυτά τα χρόνια για να νιώσουν λίγη από την ατμόσφαιρα που βγήκε στο βιβλίο και στην ταινία του The Shining. To 1974 o King διανυκτέρευσε μαζί με την γυναίκα του στο δωμάτιο 217 του Stanley Hotel και διαπίστωσαν πως ήταν οι μοναδικοί πελάτες. Το ίδιο βράδυ ο King ξύπνησε από έναν τρομερό εφιάλτη όπου έβλεπε τον γιο του να τρέχει στους μεγάλους άδειους διαδρόμους και να ουρλιάζει. Μέχρι να τελειώσει το τσιγάρο που είχε ανάψει ήξερε πως θα ήταν το επόμενο βιβλίο που θα έγραφε.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles