12.4 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Toν πρώτο “Σούπερμαν” Κρίστοφερ Ριβ τιμά η Google

    Ο σπουδαίος ηθοποιός Κρίστοφερ Ριβ έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό κυρίως από τον ρόλο του ως Σούπερμαν στην ομώνυμη σειρά ταινιών. με πρωταγωνιστή τον ίδιο. Γεννήθηκε το 1952 στην Νέα Υόρκη και ήταν παντρεμένος με την Ντάνα Μοροσίνι από το 1992 μέχρι και το θάνατο του, το 2004. Για τον ρόλο του ως Σούπερμαν στην ομώνυμη ταινία του 1978 κέρδισε ένα βραβείο BAFTA του Πιο Υποσχόμενου Νεοαφιχθέντα σε Α’ Ανδρικό Ρόλο.

    Η Google, τιμά τη ζωή και την κληρονομιά του εκλιπόντος ηθοποιού και ακτιβιστή, αφιερώνοντάς του το δικό του doodle στα 69α γενέθλιά του. Ο ηθοποιός του Σούπερμαν έφυγε από καρδιακή ανεπάρκεια σε ηλικία 52 ετών το 2004, εννέα χρόνια αφότου τραυματίστηκε σε αγώνα ιππασίας. Ο ηθοποιός έμεινε παράλυτος από τον λαιμό και κάτω και μπορούσε να αναπνεύσει μόνο με μηχανική υποστήριξη. Μετά τον τραυματισμό του, ο Ριβ εμπνεύστηκε να βελτιώσει την ποιότητα ζωής παραπληγικών συνανθρώπων και παιδιών με ειδικές ανάγκες. Έτσι το 1999, ίδρυσε το «Christopher & Dana Reeve Foundation». Ήταν επικεφαλής εκστρατείας για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρίες και για την προώθηση των επιστημονικών ερευνών για τη θεραπεία των κακώσεων της σπονδυλικής στήλης.

    Το Google Doodle του Ριβ

    Στο Google Doodle του, ο Ριβ απεικονίζεται στο αναπηρικό του καρότσι φορώντας ένα κόκκινο πουκάμισο που θυμίζει τη διάσημη στολή του Σούπερμαν. Πίσω του έχει ένα φωτεινό γαλάζιο ουρανό με το «Google» γραμμένο αμυδρά στα σύννεφα.

    Μετά τον τραυματισμό του, ο Ριβ εμπνεύστηκε να βελτιώσει την ποιότητα ζωής παραπληγικών συνανθρώπων και παιδιών με ειδικές ανάγκες. Έτσι το 1999, ίδρυσε το «Christopher & Dana Reeve Foundation». Ήταν επικεφαλής εκστρατείας για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρίες και για την προώθηση των επιστημονικών ερευνών για τη θεραπεία των κακώσεων της σπονδυλικής στήλης.

    Διαβάστε επίσης: Η άποψη του Ντάνιελ Κρεγκ για τον επόμενο Τζέιμς Μποντ-Αρνητικός στο ενδεχόμενο γυναίκας στο ρόλο (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles