20.7 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
More

    Τούρκος σεφ εκτόξευσε…κεμπάπ στο διάστημα προς τιμήν του Γκαγκάριν (Δείτε το video και… κλάψτε από τα γέλια)

    Τα τελευταία χρόνια, έχουμε δει πάσης φύσεως διαστημικές αποστολές, όμως καμία δε μοιάζει με αυτή του Τούρκου σεφ Γιασάρ Αϊντίν, που αποφάσισε να “κεράσει” τους εξωγήινους μία από τις σπεσιαλιτέ του. Πιο συγκεκριμένα, στις 12 Απριλίου του 1961, ο Γιούρι Γκαγκάριν πέρασε στην ιστορία, αφού έγινε ο πρώτος άνθρωπος που βρέθηκε στο διάστημα. Με αφορμή την επέτειο από τα 61 χρόνια αυτής της αποστολής που ήταν πριν 2 μέρες, ο σεφ Γιασάρ Αϊντίν τίμησε τη μνήμη του διάσημου κοσμοναύτη στέλνοντας στη στρατόσφαιρα ένα…κεμπάπ και μάλιστα με έναν παράδοξο τρόπο.

    Όπως έγινε γνωστό από τα τουρκικά μέσα, ο άντρας σχεδίασε μια ειδική αποστολή 30 ατόμων. Χρησιμοποίησε ένα μετεωρολογικό μπαλόνι για να «εκτοξεύσει» το κεμπάπ, χωρίς όμως την επιτυχία που αναμενόταν, αφού λίγη ώρα αργότερα, το διάσημο τουρκικό πιάτο έπεσε στη θάλασσα στην επαρχία Χατάι, περίπου 121 χιλιόμετρα μακριά από το σημείο εκτόξευσης.

    Η ομάδα που «οργάνωσε» την αποστολή του κεμπάπ στο διάστημα, τοποθέτησε μια κάμερα και μια συσκευή παρακολούθησης στο μπαλόνι, ενώ έβαλε το κεμπάπ σε ένα ανθεκτικό στη θερμότητα κουτί από φελιζόλ.

    Δείτε στη συνέχεια το video:

    Διαβάστε επίσης: Twitter: Εξαγόρασε mobile πλατφόρμα για να αυξήσει το engagement των χρηστών (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles