19.2 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
More

    Τρεις άπλες συμβουλές «Ψηφιακής Υγιεινής» για τη προστασία των προσωπικών σας δεδομένων

    kaspersky-lab

    Τη δυσκολία διαχείρισης των ηλεκτρονικών προσωπικών δεδομένων των χρηστών του διαδικτύου, που έχει ως αποτέλεσμα να αισθάνονται απώλεια ελέγχου και κόπωση όταν πρέπει να σκεφτούν την ψηφιακή τους ιδιωτικότητα, καταγράφει πρόσφατη έρευνα της Kaspersky Lab.

    Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της έρευνας, σχεδόν ένας στους πέντε (17%) χρήστες του διαδικτύου είδε ιδιωτικές πληροφορίες για τον ίδιο ή τα μέλη της οικογένειας του να βρίσκονται σε δημόσια θέα. Μεταξύ των ατόμων που έχουν παιδιά κάτω των 18 ετών, το μέγεθος αυτό αυξάνεται σε έναν στους τέσσερις (22,3%).

    Παράλληλα, η έρευνα δείχνει πως η αδυναμία, όσον αφορά στα ζητήματα ιδιωτικού απορρήτου, επηρεάζει την ηλεκτρονική συμπεριφορά των ανθρώπων, καθώς ένας στους πέντε (19%) δεν καταβάλλει πρόσθετες προσπάθειες – όπως την τακτική εκκαθάριση του ιστορικού περιήγησης ή τη χρήση ειδικών add-on στοιχείων για την παρεμπόδιση των λειτουργιών παρακολούθησης – ώστε να εξασφαλίζεται το απόρρητο τους κατά την πλοήγηση τους στο Διαδίκτυο από όλων των ειδών τις συσκευές.

    Οι αναλυτές της Kaspersky Lab επισημαίνουν ότι, ενώ δεν υπάρχει κάποια απόλυτη λύση, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να μειωθεί ο κίνδυνος. Αυτό ξεκινά με τη βασική ψηφιακή υγιεινή, αλλά περιλαμβάνει τη χρήση προηγμένων εργαλείων και τεχνολογιών, που θα βοηθήσουν τους χρήστες να βάλουν την ψηφιακή τους ιδιωτικότητα σε τάξη. “Αυτή η μακροχρόνια απάθεια μπορεί να οδηγήσει σε σημαντικά προβλήματα. Σήμερα, πολλοί ψηφιακοί εγκληματίες είναι έτοιμοι να επωφεληθούν από το ιδιωτικό απόρρητο των άλλων και να κερδίσουν, εκμεταλλευόμενοι τις προσωπικές πληροφορίες των χρηστών”, σημειώνει η Kaspersky Lab. Οι συστάσεις της εταιρείας προς τους χρήστες για τη διαφύλαξη της ιδιωτικότητας είναι:

    • Ξεκινήστε τη διαχείριση του ψηφιακού σας αποτυπώματος: διατηρήστε μια λίστα με τους λογαριασμούς σας και ελέγξτε τακτικά, εάν τα δεδομένα σας έχουν γίνει δημόσια προσβάσιμα. Δημιουργήστε, επίσης, ένα δευτερεύον email.
    • Χρησιμοποιήστε ειδικά ψηφιακά εργαλεία, που επιτρέπουν την ασφαλή περιήγηση στο Διαδίκτυο, όπως το PrivateBrowsing ή η ανίχνευση οποιασδήποτε κάμερας ή μικροεφαρμογής από μη αξιόπιστες εφαρμογές.
    • Εγκαταστήστε αξιόπιστες λύσεις ασφάλειας, που περιλαμβάνουν ένα σύνολο βοηθητικών προγραμμάτων για να ελαχιστοποιήσετε τους κινδύνους παραβίασης της ιδιωτικής σας ζωής.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles