16.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Πώς αύξησα τη χρήση του Twitter ενώ σταμάτησα να το επισκέπτομαι [Άποψη]

    Η υπηρεσία Sidebar Monitor μας ενημερώνει πως υπάρχουν περίπου 423.223 Έλληνες χρήστες αυτή τη στιγμή στο Twitter. Είμαι κι εγώ ένας από αυτούς. Οι περισσότεροι χρήστες, λογικά αυτοί που δεν ασχολούνται επαγγελματικά με τη χρήση του Κοινωνικού Δικτύου και επιλέγουν να το χρησιμοποιούν καθαρά για προσωπικούς λόγους, περνούν το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου τους στην αρχική σελίδα του Twitter.com, κοιτάζοντας το Timeline με τα tweets όσων ακολουθούν.

    Κάποιοι πιο δραστήριοι χρήστες, αφού υπάρχουν αρκετοί οι οποίοι μονάχα ενημερώνονται μέσω tweets και δε δημιουργούν οι ίδιοι περιεχόμενο, αλλάζουν Timeline και κοιτούν επίσης τις σελίδες με τα mentions του λογαριασμού τους, καθώς και τα retweets και favorites των tweets τους. Αν με ρωτήσετε, αυτά είναι πολλά κλικς για μένα… Και εξηγούμαι.

    Κάποια στιγμή στο παρελθόν, η ανάγκη για προγραμματισμό των tweets με έφερε κοντά σε μία νέα υπηρεσία ονόματι TweetDeck. Τότε δε γνώριζα ακόμη πως η υπηρεσία ανήκει στο Twitter από το 2011, κάτι το οποίο ανακάλυψα σύντομα μετά την ενασχόληση μου. Αρχικά, χρησιμοποιούσα πάνω κάτω την υπηρεσία όπως ακριβώς λειτουργούσε και η αρχική σελίδα του Twitter, με τη μόνη διαφορά πως μπορούσα να προγραμματίσω tweets. Σπουδαία λειτουργία κατά τη γνώμη μου.

    Παρακολουθώντας τα νέα της υπηρεσίας του TweetDeck, κάτι με ώθησε στο να ψάξω περισσότερο τις λειτουργίες του, αφού δε μπορεί να το χρησιμοποιούν τόσοι επαγγελματίες μονάχα για τον προγραμματισμό των tweets. Τότε ανακάλυψα πολλά. Για την ακρίβεια, τόσα πολλά που σταμάτησα να επισκέπτομαι το Twitter, αν δεν υπήρχε κάτι το οποίο μπορούσα να δω μονάχα εκεί (π.χ. following και followers ενός χρήστη).

    tweetdeck

    Ξαφνικά, πολλές σελίδες του Twitter, όπως η αρχική, αυτή των mentions, retweets και favorites, η αναζήτηση, τα DMs κλπ, έγιναν μία οθόνη με πολλαπλά Timelines. Δεν εγκαταλείπω την οθόνη αυτή, απλώς τη βλέπω να ανανεώνεται, κάτι το οποίο μου γλιτώνει μπόλικο χρόνο και με βοηθάει στο να μη χάνομαι από το σημείο στο οποίο βρίσκομαι κάθε φορά.

    Ίσως κάποιοι θεωρήσετε πως το TweetDeck προσφέρει υπερβολική πληροφορία, όπως π.χ. είναι τα 5 Timelines της προηγούμενης εικόνας, τα οποία συνολικά είναι 8 και τα υπόλοιπα 3 απαιτούν scrolling προς τα δεξιά. Σκεφτείτε, όμως, πως το TweetDeck το διαμορφώνετε όπως ακριβώς εσείς επιθυμείτε, τοποθετώντας ό,τι σας αρέσει.

    Για να σας βάλω λίγο περισσότερο στο κλίμα, μέσω του TweetDeck μπορείτε να κάνετε πολλά όμορφα πράγματα. Για παράδειγμα, το 2ο Timeline στην προηγούμενη εικόνα προβάλλει tweets στην ελληνική γλώσσα, τα οποία περιέχουν τη φράση «Social Media». Καλά καταλάβατε, πρόκειται για μία αναζήτηση στο Twitter χρησιμοποιώντας φίλτρα. Και πιστέψτε με, υπάρχουν αρκετά φίλτρα για να προβάλλετε συγκεκριμένο περιεχόμενο γύρω από ένα hashtag ή οποιαδήποτε άλλη αναζήτηση κλπ. Επαναλαμβάνω, χωρίς να φεύγετε από την οθόνη σας, ακόμη και για να ρυθμίσετε ένα Timeline.

    tweetdeck-columns

    Το TweetDeck επιτρέπει να εισάγετε αρκετά Timelines στη μία οθόνη σας, δίνοντας σας την επιλογή μεταξύ 15 τύπων Timelines (βλ. παραπάνω εικόνα). Μάλιστα, το «Custom timeline» είναι επιλογή η οποία δημιουργείται μονάχα μέσω TweetDeck και ύστερα μπορεί να προβληθεί τόσο μέσω του TweetDeck, όσο και μέσω του Twitter.com.

    Κράτησα προς το τέλος άλλη μία εξαιρετική λειτουργία του TweetDeck, καθώς αφορά κυρίως όσους χρησιμοποιούν πάνω από έναν λογαριασμούς του Twitter. Όπως καταλαβαίνετε, μπορείτε να διαχειρίζεστε ταυτόχρονα πολλαπλούς λογαριασμούς (π.χ. εγώ έχω προσθέσει 4 στον αριθμό) και η μία οθόνη σας να περιέχει Timelines όλων των λογαριασμών. Φοβερό;

    Αν θέλετε κι εσείς να πειραματιστείτε με το TweetDeck, επισκεφθείτε το tweetdeck.twitter.com και συνδεθείτε με τον Twitter λογαριασμό σας για να ξεκινήσετε να διαμορφώνετε τα Timelines σας, όπως ακριβώς επιθυμείτε. Δε χρειάζεται να χρησιμοποιείτε επαγγελματικά το Twitter. Αν ναι, τότε σας το συνιστώ ανεπιφύλακτα. Διαφορετικά, δεν έχετε να χάσετε κάτι.

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles