13 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Twitter: Νέο χαρακτηριστικό για την απομάκρυνση των ανεπιθύμητων

    Αρκετά νέα χαρακτηριστικά έχουμε δει το τελευταίο διάστημα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με το Twitter να μην αποτελεί εξαίρεση. Πλέον, όλοι οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να αφαιρούν έναν ενοχλητικό follower χωρίς να χρειάζεται να τον μπλοκάρουν. Η εταιρεία άρχισε να δοκιμάζει τη νέα λειτουργία τον προηγούμενο μήνα και πλέον όλοι έχουν πρόσβαση σε αυτή. Όποιος επιθυμεί να σταματήσει κάποιον από το να βλέπει τα tweets αρκεί να πάει στους followers στο προφίλ του και να πατήσει την επιλογή “Remove this follower”.

    Η διαφορά από το απλό μπλοκάρισμα

    Το νέο χαρακτηριστικό αποτελεί μια προσπάθεια του Twitter να περιορίσει τα περιστατικά παρενοχλήσεων. Το συνηθισμένο “μπλοκάρισμα” οδηγούσε πολλές φορές σε μαζικές αντιδράσεις από “συμμάχους” του ανεπιθύμητου ακολούθου, με αποτέλεσμα η “σίγαση” να θεωρείται πιο πρακτική.

    Σημειώνεται ότι πριν λίγο καιρό ανακοινώθηκαν και άλλες αλλαγές, σχετικές με την εμφάνιση του Twitter. Τα οπτικά μέσα που ενσωματώνονται στα tweet, θα καλύπτουν πλέον όλο το πλάτος της οθόνης ενός κινητού τηλεφώνου. Η νέα εμφάνιση, δοκιμάζεται προς το παρόν σε κινητά με την τεχνολογία iOS, όχι όμως σε Android. Σύμφωνα με το Twitter, οι μεγαλύτερες φωτογραφίες στις αναρτήσεις “θα δώσουν στα μέσα ενημέρωσης περισσότερο χώρο για να λάμψουν».

    Διαβάστε επίσης: “Take a break”: Το νέο χαρακτηριστικό στο Instagram για την προστασία των εφήβων (digitallife.gr)

     

     

     

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles