19 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    Unboxing και hands-on με το TCL 30 SE: “Μια special VfM πρόταση”!

    Η TCL συνεχίζει να εφαρμόζει στην πράξη την “value for money” φιλοσοφία της και η φετινή σειρά TCL 30 που παρουσιάστηκε στο MWC της Βαρκελώνης το αποδεικνύει. Μετά την πρώτη “γεύση” των νέων συσκευών της εταιρείας τις είχαμε όλες στα χέρια μας, επί ελληνικού εδάφους και στο παρόν θα δούμε μαζί σας ένα από τα πλέον προσιτά μοντέλα, το TCL 30 SE, το οποίο είναι ήδη διαθέσιμο στα ελληνικά καταστήματα στα €149/169 (4/64 και 4/128GB).

    Το TCL 30 SE έχει κλασική εμφάνιση με πάχος 8,9mm και βάρος 190gr, με την τριπλή κάμερα να ξεχωρίζει στο πίσω μέρος του, μαζί με το LED flash. Το πίσω μέρος έχει γυαλιστερό φινίρισμα σε πλαστικό υλικό, με τον αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων να κάνει “comeback” στην πλάτη της συσκευής. Στο κέντρο του πάνω μέρους της οθόνης βρίσκουμε ένα μικρό notch-σταγόνα και στη συσκευασία θα βρείτε θήκη σιλικόνης, καλώδιο USB Type-C και φορτιστή των 10 Watts, ενώ η κάμερα εξέχει ελάχιστα από το πίσω μέρος, κάτι το θετικό σαφέστατα.

    Στο εσωτερικό της συσκευής βρίσκουμε το Helio G25 της MediaTek, το οποίο συνδυάζεται με 4GB RAM και 64/128GB eMMC 5.1 επεκτάσιμου αποθηκευτικού χώρου. Μπορεί το chipset να κατασκευάζεται στα 12nm αλλά τουλάχιστον προσφέρει αξιοπρεπείς επιδόσεις και θα “τρέξει” άνετα τα περισσότερα apps που μπορεί να θελήσετε.

    Ή οθόνη αποτελείται από IPS panel με διαγώνιο 6,52″, aspect ratio 20:9 και HD ανάλυση (720×1600 pixels), με φωτεινότητα 450 nits peak. Και στην περίπτωση αυτή έχουμε την τεχνολογία NXTVISION φυσικά, η οποία προσφέρει αυτόματη ρύθμιση των παραμέτρων της ανάλογα με τι προβάλει ανά πάσα στιγμή, μπορεί να κάνει αυτόματο enhancement του SDR περιεχομένου σε HDR και φροντίζει για την ξεκούραση των ματιών του χρήστη με φιλτράρισμα του μπλε φωτός και των λειτουργιών “ανάγνωσης” και “άνεσης ματιών”.

    Από πλευράς συνδεσιμότητας έχουμε Wi-Fi 802.11 b/g/n (Wi-Fi Direct, hotspot), Bluetooth 5.0 (A2DP, LE), NFC, audio jack και τη θύρα Type-C, φυσικά, ενώ από πλευράς software/interface, το TCL 30+ διαθέτει το TCL UI 4.0 (βασισμένο στο Android 12), το οποίο είναι εύκολο, παραμετροποιήσιμο και με ανανεωμένη πλέον εμφάνιση και quick toggles, αλλά και λοιπά χαρακτηριστικά και δυνατότητες.

    Η τριπλή κάμερα του TCL 30 SE είναι αρκετά καλή για την κατηγορία αν και έχει μια σημαντική “έλλειψη”. Διαθέτει ένα κύριο αισθητήρα 50MP που συνδυάζεται με φακό f/1.9, με PDAF. Η δεύτερη κάμερα είναι macro με αισθητήρα 2MP και δίπλα της βρίσκουμε μια 2MP depth camera. Όπως καταλαβαίνετε, αυτό που λείπει είναι η ultra-wide κάμερα που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε ακόμα και αρκετά φθηνότερα μοντέλα, ενώ και πολλοί χρήστες έχουν μάθει να την αξιοποιούν (και να την αποζητούν) σε πολλές περιπτώσεις. Συνολικά μείναμε ικανοποιημένοι από την 8MP selfie του κινητού (f/2.0, HDR, 1080p video), χωρίς όμως να διεκδικεί “δάφνες” ποιότητας.

    Ο ήχος προέρχεται από το μονό ηχείο της συσκευής και μας κάλυψε για βασική χρήση. Τέλος, η αυτονομία είναι αναμενόμενα υψηλή, από τη μπαταρία των 5.000 mAh, η οποία επαναφορτίζεται με έως και 15W φορτιστή και βγάζει μια τυπική μέρα με αρκετή χρήση, οπότε σπάνια θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε κάποιο powerbank.

    Το TCL 30 SE είναι μια τυπική entry-level συσκευή από την εταιρεία που καλύπτει τις βασικές ανάγκες του χρήστη με ωραία εμφάνιση, αρκετά καλή οθόνη και πολύ μεγάλη αυτονομία, οπότε κοντά στα €150 αποτελεί σίγουρα μια από τις πιθανές προτάσεις μας προς αγορά!

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles