12.4 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Viber: «Καρφιτσωμένα» Μηνύματα, Απαντήσεις μέσα σε μια Ομαδική Συνομιλία και Λίστες Κοινοποίησης

    Το Viber λάνσαρε μια σειρά από νέες λειτουργίες συνομιλίας που εστιάζουν στη βελτίωση της αποδοτικότητας και της παραγωγικότητας των ομαδικών συνομιλίων. Με την προσθήκη απαντήσεων εντός μιας ομαδικής συνομιλίας, λιστών κοινοποίησης και καρφιτσωμένων μηνυμάτων, οι χρήστες μπορούν να ελέγξουν τις επικοινωνίες τους και να βρουν απλούς τρόπους για να μοιραστούν τα μηνύματά τους με τους φίλους και την οικογένειά τους.

    Replies in Group chats visual

    Το Viber, μία από τις κορυφαίες εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων παγκοσμίως, λανσάρισε μια σειρά νέων ενημερώσεων που αφορούν τη λειτουργία ομαδικής συνομιλίας. Η βελτιωμένη υπηρεσία περιλαμβάνει τη δυνατότητα «καρφιτσώματος» μηνυμάτων στην κορυφή της συνομιλίας από τους διαχειριστές των ομάδων, τη δυνατότητα απάντησης σε ένα συγκεκριμένο μήνυμα μέσα σε μια ομαδική συνομιλία και τη δημιουργία λιστών κοινοποίησης για την αποστολή του ίδιου μηνύματος σε πολλούς παραλήπτες ιδιωτικά.

    Pinned messages

    Τα «καρφιτσωμένα» μηνύματα (pinned messages) επιτρέπουν στους διαχειριστές των ομάδων να ορίσουν ένα συγκεκριμένο μήνυμα στην κορυφή της ομαδικής συνομιλίας διασφαλίζοντας έτσι ότι τα σημαντικά μηνύματα θα εμφανίζονται σε όλους τους συμμετέχοντες. Τα «καρφιτσωμένα» μηνύματα εμφανίζονται σε ένα μωβ πλαίσιο στο πάνω μέρος της οθόνης και παραμένουν εκεί ακόμα και όταν η συζήτηση συνεχίζεται. Η συγκεκριμένη λειτουργία είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για ανακοινώσεις, υπενθυμίσεις ή επείγοντα θέματα προς συζήτηση.

    Pinned messages

    Είναι ένα εργαλείο που βοηθά τους διαχειριστές να διασφαλίζουν ότι η συζήτηση στην ομάδα είναι απρόσκοπτη και παραγωγική και αποδεσμεύουν τους συνομιλητές από το βάρος της αποθήκευσης σημαντικών μηνυμάτων. Οποιοδήποτε μήνυμα στη συνομιλία μπορεί να καρφωθεί πατώντας επάνω του και επιλέγοντας “Καρφίτσωμα”. Το μήνυμα θα παραμείνει καρφωμένο έως ότου οποιοσδήποτε από τους διαχειριστές (admin) αποφασίσει να το αντικαταστήσει με κάποιο άλλο ή να τον αφαιρέσει εντελώς.

    Replies in Groups animated

    Στις νέες βελτιώσεις των ομαδικών συνομιλιών περιλαμβάνεται και η δυνατότητα που έχουν πλέον οι χρήστες να απαντούν σε συγκεκριμένα μηνύματα των συνομιλητών τους χωρίς να διακόπτουν τη φυσική ροή της συνομιλίας.

    Replies in Groups

    Replies in Groups visual

    Πατώντας παρατεταμένα επάνω σε οποιοδήποτε μήνυμα που έχετε λάβει σε μια ομαδική συνομιλία και επιλέγοντας “Απάντηση”, το μήνυμα που αποστέλλετε γίνεται συγκεκριμένο ως το προς που απευθύνεται, καθώς η συνομιλία μπορεί να έχει ήδη οδηγηθεί προς άλλη κατεύθυνση. Οι “Απαντήσεις” χρησιμεύουν, ώστε να είναι ξεκάθαρο σε ποιον συνομιλήτη και σε ποιο σχόλιο του θέλετε να αναφερθείτε, όταν αυτό δεν είναι προφανές σε όλους τους συμμετέχοντες στη συνομιλία.

    Broadcast lists visual

    Όταν πρόκειται για αποστολή μηνυμάτων σε επαφές που δεν ανήκουν στην ίδια ομάδα, οι λίστες κοινοποίησης (broadcast lists) επιτρέπουν στους χρήστες να μοιράζονται το ίδιο μήνυμα με πολλούς παραλήπτες ιδιωτικά. Η συγκεκριμένη λειτουργία είναι μια εναλλακτική λύση στη δημιουργία ομάδων με επαφές που δεν σχετίζονται μεταξύ τους για την αποστολή ενός μηνύματος που αφορά όλους όσους θέλουμε να το στείλουμε, ενώ εξοικονομεί χρόνο στην περίπτωση που ο χρήστης επιθυμεί την αποστολή του ίδιου μηνύματος σε κάθε επαφή ξεχωριστά.

    Broadcast lists

    Μόλις δημιουργηθεί μια λίστα κοινοποίησης και αποσταλεί το πρώτο μήνυμα τότε αυτή αποθηκεύεται στη λίστα συνομιλιών των χρηστών. Οι παραλήπτες λαμβάνουν το μήνυμα στην ιδιωτική συνομιλία που έχουν ήδη με τον αποστολέα σαν να είχε σταλεί μόνο σε αυτούς. Αν ο αποστολέας και ο παραλήπτης δεν έχουν ήδη υπάρχουσα συνομιλία, τότε δημιουργείται μια νέα. Οι χρήστες μπορούν να ονομάσουν τις λίστες κοινοποίησης που δημιουργούν και να προσθέσουν ή να αφαιρέσουν νέες επαφές. Μόνο οι επαφές που έχουν αποθηκεύσει τον αριθμό του αποστολέα στο κινητό τους τους θα λαμβάνουν μηνύματα που έχουν σταλεί μέσω μιας λίστας κοινοποίησης.

    Η νέα ενημέρωση θα λανσαριστεί σταδιακά και θα είναι διαθέσιμη σε διεθνές επίπεδο τις επόμενες ημέρες.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles