21.5 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Viral φωτογραφίες του Elon Musk που φιλιέται με μια γυναίκα ρομπότ

    Ο Elon Musk αποτελεί μια εκκεντρική προσωπικότητα, που συχνά βρίσκει τρόπους να απασχολεί τα μέσα. Τις τελευταίες ώρες όμως έχουν γίνει viral μερικές φωτογραφίες του δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία, στις οποίες φιλάει ένα robot.

    Πιο συγκεκριμένα, ο νέος ιδιοκτήτης του Twitter απαθανατίζεται με μερικά ανθρωποειδή ρομπότ, τα οποία έχουν σχεδιαστεί με τεχνητή νοημοσύνη και διαθέτουν γυναικεία χαρακτηριστικά και προσωπικότητα.

    Οι φωτογραφίες του Musk, βέβαια, είναι προϊόν τεχνητής νοημοσύνης και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Ήρθαν στο φως από έναν λογαριασμό στο Twitter @DanielMarven, διευθύνων σύμβουλο μιας κατασκευαστικής εταιρείας ο οποίος ισχυρίστηκε ότι ο Musk φιλιέται με ένα ρομπότ. Η Marven δημοσίευσε τις εικόνες στο διαδίκτυο και ρώτησε: «Ο Elon Musk ανακοινώνει τη μελλοντική σύζυγο, ποια είναι αυτή;».

    Το ρομπότ είναι η «Catnilla», ένα ηλιακό ρομπότ που δεν χρειάζεται φόρτιση και είναι «εξοπλισμένο με αισθητηριακά μέσα που την κάνουν να αισθάνεται λυπημένη και χαρούμενη» Ο κ. Marven πρόσθεσε: «Είναι το πρώτο ρομπότ, ειδικά σχεδιασμένο με τεχνητή νοημοσύνη, με την προσωπικότητα και τα χαρακτηριστικά της ιδανικής γυναίκας. Δε μοιάζει με κανένα φυσιολογικό άτομο, γιατί φυσικά, δεν υπάρχει φυσιολογικό άτομο που να έχει όλες τις απαιτούμενες προδιαγραφές.

    Τα ρομπότ μπορούν να ολοκληρώσουν απλές εργασίες, όπως να μαζέψουν πράγματα, να περπατήσουν και ακόμη και να μιλήσουν, γεγονός που οδήγησε τον κ. Musk να τα χαρακτηρίσει ως «συντρόφους». Ο επικεφαλής της Tesla επρόκειτο να χρησιμοποιήσει το ρομπότ «Optimus» για μια παρουσίαση τον Σεπτέμβριο, καθώς ισχυρίστηκε ότι το πρωτότυπο θα «ήταν μια θεμελιώδης μεταμόρφωση για τον πολιτισμό όπως τον ξέρουμε». Ωστόσο, το ρομπότ επικρίθηκε από ειδικούς που επέμειναν ότι δεν ήταν τίποτα ιδιαίτερο.

    Διαβάστε επίσης:

    Άρχισαν τα όργανα στις ΗΠΑ! Απαγορεύεται το TikTok στη Μοντάνα

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles