21.5 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Tο πρόγραμμα Τηλεϊατρικής της Vodafone επεκτάθηκε σε 100 περιοχές σε όλη την Ελλάδα

    Σε συνέντευξη Τύπου που δώθηκε σήμερα, στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, η Vodafone παρουσίασε τα αποτελέσματα και την εξέλιξη του προγράμματος Τηλεϊατρικής της που προσφέρει απομακρυσμένη υποστήριξη σε 100 ιατρικές μονάδες σε όλη την Ελλάδα.

    Το Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής της Vodafone, ξεκίνησε να εφαρμόζεται πιλοτικά το 2006 σε 5 περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας. Το 2008 επεκτάθηκε σε 17 περιοχές και το 2011 σε 30 περιοχές σε όλη την Ελλάδα. Σήμερα, εφαρμόζεται σε 100 απομακρυσμένες περιοχές της ηπειρωτικής και νησιωτικής Ελλάδας. Υλοποιείται σε συνεργασία με το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών και τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου. Στην υλοποίησή του συμμετέχουν επίσης το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων-Προαγωγής της Υγείας και η εταιρεία Vidavo.  Εξυπηρετεί πάνω από 500.000 κατοίκους των περιοχών αυτών, προσφέροντας ειδικευμένες υπηρεσίες υγείας, χωρίς να χρειάζεται να μετακινηθούν από τον τόπο κατοικίας τους.

    VODAFONE GREECE TELEMEDICINE_PHOTO_2

    Στη συνέντευξη Τύπου παρουσιάστηκε η πρόοδος του προγράμματος από την Υφυπουργό Υγείας, κα. Ζέττα Μακρή, τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Vodafone Ελλάδας, κ. Γλαύκο Περσιάνη, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, κ.Βασίλη Αποστολόπουλο και τον κ. Γεώργιο Πατούλη, Πρόεδρο του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας, ενώ εκπρόσωποι της εταιρείας Vidavo ανέλυσαν τον τρόπο και τη μέθοδο λειτουργίας του προγράμματος σε επίπεδο εξοπλισμού και software.

    «Η Vodafone συμβάλλει στη βιώσιμη ανάπτυξη της κοινωνίας και επενδύει σε προγράμματα που στηρίζουν τις τοπικές κοινωνίες και τους ανθρώπους τους. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η δημιουργία και λειτουργία του Προγράμματος Τηλεϊατρικής της Vodafone. Έχοντας, σήμερα, υπερτριπλασιάσει τον αριθμό των σημείων εφαρμογής του και φτάνοντας τα 100 σημεία, στηρίζουμε έμπρακτα και αποτελεσματικά περισσότερους από μισό εκατομμύριο κατοίκους, στις πιο απομακρυσμένες περιοχές της χώρας μας», δήλωσε ο κ. Γλαύκος Περσιάνης.

    1451380_10151872718684506_203361896_n

    Με το Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής της Vodafone οι κάτοικοι των απομακρυσμένων περιοχών  μπορούν να επισκέπτονται το περιφερειακό ιατρείο και να πραγματοποιούν τις ιατρικές τους εξετάσεις, όπως για παράδειγμα ένα καρδιογράφημα ή μια σπιρομέτρηση, οι οποίες με τη σειρά τους αποστέλλονται, μέσω του δικτύου της Vodafone σε ειδικευμένους Ιατρούς στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών. Οι ειδικευμένοι Ιατροί παρέχουν τη συμβουλευτική τους γνωμάτευση εντός 24 ωρών.

    Μέχρι στιγμής περισσότερες από 1.400 περιπτώσεις ασθενών έχουν λάβει σύσταση για περαιτέρω εξετάσεις χάρη στο πρόγραμμα Τηλεϊατρικής, ενώ εξ’αυτών 41 περιπτώσεις έχουν κριθεί σοβαρές και έχουν παραπεμφθεί σε μεγάλα ιατρικά κέντρα της χώρας. Αξίζει να σημειωθεί πως το πρόγραμμα προς το παρόν δεν υποστηρίζει επείγοντα περιστατικά, ενώ τα κριτήρια για να ενταχθεί μια απομακρυσμένη περιοχή σε αυτό, είναι η απόσταση από το πλησιέστερο ιατρικό κέντρο (25 Km τουλάχιστον) και το να έχει έστω έναν διορισμένο γενικό ή αγροτικό ιατρό.

    Περισσότερες πληροφορίες για το Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής της Vodafone μπορείτε να βρείτε εδώ.

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles