20.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Φωνητικές αναζητήσεις και υπαγόρευση κειμένου στα ελληνικά, τώρα στο Android!

    Διαβάζουμε πως, εδώ και λίγες ώρες, είναι διαθέσιμο ένα ξεχωριστό νέο χαρακτηριστικό για τους χρήστες Android: η δυνατότητα φωνητικής υπαγόρευσης κειμένου, καθώς και αναζήτησης στα ελληνικά.

    voice-typing-greek-android

    Πρόκειται για μία ενδιαφέρουσα προσθήκη που θα απογειώσει τη χρηστικότητα των αναζητήσεων αλλά και της πληκτρολόγησης σε μία Android συσκευή – και στη… γλώσσα μας.

    Αναλυτικά, η ρύθμιση που πρέπει να κάνετε για να αρχίσετε να αξιοποιείτε τις “ελληνικές” αναζητήσεις και υπαγορεύσεις κειμένου είναι η εξής: Settings > Language & Input > Voice Search > Languages > Ελληνικά (Ελλάδα).

    voice-search-02 voice-search-01

    Αξιοσημείωτο ότι η νέα προσθήκη υποστηρίζει και τον “αγαπημένο” φωνητικό βοηθό Google Now του Android, ωστόσο, αν επιλέξετε τα ελληνικά ως “primary” language, χάνετε την υποστήριξη του “Ok Google”.

    Σημειώνεται, επίσης, ότι, προς το παρόν, δεν υποστηρίζονται οι φωνητικές οδηγίες (π.χ. wake me up at 7) αν και αναμένεται να υπάρξουν βελτιώσεις, όπως και επίσημες ανακοινώσεις για την εν λόγω λειτουργία -που βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο- σύντομα.

    Related Articles

    19 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles