12.4 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Βρήκε το… μπελά του δικηγόρος που χρησιμοποίησε σε υπόθεση το ChatGPT

    Τα AI chatbots, όπως το δημοφιλές πλέον ChatGPT, έχουν γίνει το θέμα των ημερών, καθώς αρκετοί είναι οι εργαζόμενοι που φοβούνται ότι σύντομα θα χάσουν τη δουλειά τους από την τεχνητή νοημοσύνη. Για έναν δικηγόρο στη Νέα Υόρκη, η μέρα αυτή μάλλον πλησιάζει. Ο λόγος όμως δεν είναι αυτός που θα φανταζόταν κανείς.

    Όπως αναφέρει η New York Times, ο Steven Schwartz του δικηγορικού γραφείου Levidow και Oberman πρόσφατα χρησιμοποίησε το chatbot της OpenAI για να γράψει μια νομική αναφορά, με καταστροφικά ωστόσο αποτελέσματα.

    Η εταιρεία του Schwartz έχει μηνύσει την κολομβιανή αεροπορική εταιρεία Avianca για λογαριασμό του Roberto Mata, ο οποίος ισχυρίζεται ότι τραυματίστηκε σε πτήση προς το Διεθνές Αεροδρόμιο John F. Όταν η αεροπορική εταιρεία ζήτησε πρόσφατα από έναν ομοσπονδιακό δικαστή να απορρίψει την υπόθεση, οι δικηγόροι του Mata κατέθεσαν ένα υπόμνημα 10 σελίδων υποστηρίζοντας γιατί πρέπει να προχωρήσει η αγωγή. Το έγγραφο ανέφερε πολλές δικαστικές αποφάσεις, συμπεριλαμβανομένων των “Varghese κατά China Southern Airlines”, “Martinez κατά Delta Airlines” και “Miller κατά United Airlines”. Δυστυχώς για όλους τους εμπλεκόμενους, κανείς από αυτούς που διάβασαν το ενημερωτικό σημείωμα δεν μπόρεσε να βρει καμία από τις δικαστικές αποφάσεις που επικαλούνται οι δικηγόροι του Mata. Γιατί; Επειδή το ChatGPT τα κατασκεύασε όλα.

    Ο Schwartz ανέφερε ότι χρησιμοποίησε το chatbot για την έρευνά του, χωρίς όμως να γνωρίζει ότι το περιεχόμενο του μπορεί να είναι ψευδές. Παράλληλα, δήλωσε μετανιωμένος που χρησιμοποίησε το ChatGPT και ότι δεν έχει σκοπό να το επαναλάβει στο μέλλον. Ο δικαστής πάντως που επιβλέπει την υπόθεση διέταξε ακρόαση στις 8 Ιουνίου για να συζητήσει πιθανές κυρώσεις για το «άνευ προηγουμένου περιστατικό» που δημιουργήθηκε από τις ενέργειες του Schwartz.

    Διαβάστε επίσης:

    OnePlus 12: Διέρρευσαν τα tech specs του και φαίνεται… τούμπανο! (φήμες)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles